Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan tudhatom ha a magzatom...

Honnan tudhatom ha a magzatom belekakil a magzatvízbe? Mennyi erre az esély szülésig? Most 32 hetes vagyok.

Figyelt kérdés
Nagyon aggódom, nem tudom miért gondolok ilyenekre. Csak azt olvastam, hogy ha bekakil a baba akkor meg is halhat :( Az orvosom amúgy sem valami sűrűn hív vissza vizsgálatra, főképp nem UH-ra.
2012. dec. 28. 00:04
 1/10 anonim ***** válasza:
12%

Már ne is haragudj, de ekkora butaságot is régen hallottam!

Még te is gyerek lehetsz.

Sürgősen keresd fel az orvosodat tanácsadásra.

Ne rémregényeket olvass, hanem egészségügyi könyveket.

2012. dec. 28. 00:11
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
Ez inkább akkor van, ha már túlérett, vagy szülés előtt nem sokkal. A leggyakoribb, hogy tüdőgyulladása lesz a kicsinek. Nekem is az egyik babának nagyon csúnya volt a vize, de nem nyelt belőle, szerencsére, és nem lett semmi baja.
2012. dec. 28. 00:12
 3/10 anonim ***** válasza:
A terhesség vége felé szokott előfordulni, de uh-on ezt nem tudják megállapítani, csak magzatvíz vétel során, de ezt csak túlhordás esetén csinálnak. Nyugodj meg és ne olvass hülyeségeket!
2012. dec. 28. 07:25
 4/10 anonim ***** válasza:

Én úgy hallottam h akkor zöld lé folyik belőled ha belekakilt...de persze ez nem biztos...

Nem kell ilyenekre gondolni inkább még élvezd h bent van :) És valóban túlhordásnál fordulhat elő ilyen...de kedves anyuka aki írt nemh nyugtatnád egy másik dologgal rémisztgeted miért jó ez??? el se kell olvasni ilyeneket mert akkor beleőrülsz... felejts el mindenféle rémtörténetet :)

2012. dec. 28. 10:12
 5/10 anonim ***** válasza:

A baba akkor kakil bele a vízbe, ha nem kap elég oxigént.

Azért csinálják az NST-t, mert azon látszódik, ha a baba nem érzi jól magát.

Később meg amnioscoppal lehet megnézni a magzatvizet.

Ne aggodalmaskodj, az nem esz jót!:)

2012. dec. 28. 10:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Kedves 4,válaszoló. Melyik válaszoló rémísztgeti a kérdezőt? Miről beszélsz? Leggyakoribb a tüdőgyulladás HA a baba meconiumos székletet iszik. Ezzel nem nagyon van mit vitatkozni,ez az igazság.
2012. dec. 28. 11:16
 7/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat! Nem dierkt olvasok ilyeneket, itt az oldalon olvastam valamelyik kérdésnél és mikor rákerestem neten akkor is csak rémtörténeteket találtam. Amíg nem olvasom el úgy sem tudom, hogy mi van benne. Megijedtem, ezért tettem föl a kérdést. Minden álmom a baba volt és most, hogy közeledek a szüléshez már egyre jobban aggódom, hogy nehogy baj legyen.

Kedves első hozzászóló! Lehet, hogy neked butaság, nekem nem! Nincs benne tapasztalatom és tudásom sincs mindenről terhesség téren!! Nincs olyan sok időm, hogy annyit olvasgassak! Gondoltam ha kiírom a kérdést, egyből megtudom a választ! Meg is tudtam! Amit köszönök a többieknek! Sajnálom, hogy nem vagyok olyan tökéletes és okos mint te!! A többieknek ment a zöld kezecske! :)

2012. dec. 28. 13:58
 8/10 anonim ***** válasza:
A 2. hozzászóló vagyok. Nem rémisztgetni akartalak, bár valaki ezt annak minősítette. Csak tárgyilagos voltam. Sőt, leírtam, hogy nálunk ez előfordult, de nem lett belőle semmi baj. És kérdezz nyugodtan, ha valamit nem értesz, ne ijesszenek el az ilyen negatív leugatós vélemények. Mindig vannak fehér foltok a tudásunkban, akármennyit olvastunk, hallottunk, tapasztaltunk. 3 gyerek után is van mit kérdeznem a védőnőtől és a barátnőimtől, és tőlem is sokszor kérdeznek. És legyél nyugodt (hja, könnyű mondani, ha éppen nem várandós az ember :) )
2012. dec. 30. 00:09
 9/10 A kérdező kommentje:
Kedves vagy köszönöm! :) Próbálok tényleg olvasgatni mert minden érdekel, de amiről nem tudok arról kérdezek. Erre van ez az oldal is :)
2012. dec. 30. 00:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem az első gyerkőcnél volt ilyen, a 37 hét végén megindították a szülést, mert már nyitva voltam egy ideje, 1,5 ujjnyira. Csak a burokrepesztés után derült ki, hogy zöld a víz. Sajnos nyelt belőle, így volt némi légzési probléma az első 24 órában, megfigyelték, kivizsgálták, de minden rendben volt. Fontos volt az első széklete, amikor ugye távozott a gyomrocskájából a mekóniumos magzatvíz, de szerintem ez UH-al nem derül ki.
2012. dec. 30. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!