Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hol kezdjem és hogyan a...

Hol kezdjem és hogyan a családtámogatások ügyét? Január elején fogok szülni, első babás vagyok, nem tudom még a dolgok menetét. Aki már ezt az utat végigcsinálta, kérem szépen írja le nekem a teendőket. Budapesten élek.

Figyelt kérdés
2012. dec. 27. 17:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Bocsánat, erre én is kíváncsi lennék.
2012. dec. 27. 18:00
 2/4 anonim ***** válasza:

Igazából ezt majd csak akkor tudod elkezdeni, ha megszületett a kicsi és ki küldték már az iratait.

Vidéken legalább is így megy, szerintem nálatok is.

2012. dec. 27. 18:08
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A MÁK-tól fogod kapni a családit meg az egyszeri anyasági támogatást.

A MÁK honlapján fent van az igénylólap, és a mellékelt útmutatóban a leírás mik kellenek

családi:

[link]

egyszeri anyasági:

[link]

mindkettőnél ott van a link, gondolom az menni fog, rákattintani, letölteni, kinyomtatni, kitölteni.

ha tb kifizetőhely a céged, akkor ő intézi a tgyást, ha nem, akkor az OEPtől igényled

Én mindent postán adtam fel

Minden iratodból másolj le vagy 4-4 példányt, mindenhez kell majd csatolni, mindenhez csak a fénymásolatokat.

meg kell várni az iratok beadásához a baba szül. a kivonatát, és a taj kártyáját.

Én a Szent Imrében szültem, mindkettőt intézték őt, a anyakönyvi kivonatért a kórházba kellett menni vissza, a taj. postán érkezett pár nappal később, ahogy hazajöttünk.

remélem érthető.

2012. dec. 27. 19:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Előző jól leírta. Csak még annyi,ha nem volt munkahelyed,akkor a gyest is az államkincstárnál intézheted. A honlapukon megkeresed ,kinyomtatod,kitöltöd,mellékeled az iratok fénymásolatát és tértivevényesen feladod.
2012. dec. 28. 06:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!