Hol kezdjem és hogyan a családtámogatások ügyét? Január elején fogok szülni, első babás vagyok, nem tudom még a dolgok menetét. Aki már ezt az utat végigcsinálta, kérem szépen írja le nekem a teendőket. Budapesten élek.
Igazából ezt majd csak akkor tudod elkezdeni, ha megszületett a kicsi és ki küldték már az iratait.
Vidéken legalább is így megy, szerintem nálatok is.
A MÁK-tól fogod kapni a családit meg az egyszeri anyasági támogatást.
A MÁK honlapján fent van az igénylólap, és a mellékelt útmutatóban a leírás mik kellenek
családi:
egyszeri anyasági:
mindkettőnél ott van a link, gondolom az menni fog, rákattintani, letölteni, kinyomtatni, kitölteni.
ha tb kifizetőhely a céged, akkor ő intézi a tgyást, ha nem, akkor az OEPtől igényled
Én mindent postán adtam fel
Minden iratodból másolj le vagy 4-4 példányt, mindenhez kell majd csatolni, mindenhez csak a fénymásolatokat.
meg kell várni az iratok beadásához a baba szül. a kivonatát, és a taj kártyáját.
Én a Szent Imrében szültem, mindkettőt intézték őt, a anyakönyvi kivonatért a kórházba kellett menni vissza, a taj. postán érkezett pár nappal később, ahogy hazajöttünk.
remélem érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!