Hány hetes terhesen kell abbahagyni az előző csemete szoptatását?
Ha nem okoz gondot neked a szoptatás, akkor nem kell leszoktatni.
A régi hiedelmekkel szemben a szoptatás nem árt a magzatnak.
Én is ugyanebben a helyzetben voltam. A keresztszüleim mindketten orvosok, kikérdeztem őket is és ők is sok orvos kollégájukat, hogy mi a legújabb tény ezzel kapcsolatban, főként, hogy már volt egy vetélésem, szívhanghiány miatt missed ab lett. A legtöbb szakember szerint már megdőlt az az állítás, ami régen volt, hogy a szoptatás vetélést okoz. Ugyanis a maszturbálás, a szex közbeni orgazmus sokkal erősebb méhösszehúzódást vált ki, mint a szoptatás, főként ha már nem pici a szoptatott baba. Sokan vannak akik naponta 2x is szexelnek, úgy ahogy te reggel-este szopiztatsz és mégsem vetélnek el. Nincs összefüggés, így még nekem is ajánlották a szoptatás folytatását, pedig szerető, közeli rokonok, rosszat nem akarnak. Csupán bebizonyosodott tény, hogy nem lesz semmi baj a szoptatástól.
Sok védőnő, gyerekorvos, sőt, még nőgyógyász is inkább eltiltja a kismamát a szoptatástól biztos ami biztos alapon. Pedig ennek alapja nincs és a gyerek lelkileg nagyon nehezen viselheti.
A másik tény, hogy a szoptatott babák nagy része, a 4. hónap környékén magától elválasztja magát. Ugyanis ekkor "az öregek úgy mondták: megsavanyodik a tej". A tej mennyiségileg is kevesebb lesz és az íze is megváltozik. A természet így próbálja elválasztani a nagyobbik gyereket. Nálam a fiam is a 4. hónapban szokott le és a barátnőm gyermeke is. Nálunk bevált.
Aki nem szokik le, akár a szülésig tovább szopizhat és utána lehetséges a tandem szopi is. Az LLL honlapján sok jó tanács van a tandem szopiról és el tudod olvasni ennek a hátterét valamint, hogy a várandósság alatti és a szülés utáni tandem szopi egyáltalán nem káros senkire sem nézve és elfogadott, normális dolog. Így ha nem szokik le s ciciről szülésig, semmi baj nincs.
A vitaminbevitelre kell jobban odafigyelned a várandósság alatt és kérd a vérképed sűrűbb ellenőrzését. Bár a szervezet a pocilakót tekinti elsődlegesnek, így neki mindent megad, inkább magad miatt kellenének az ellenőrzések, nehogy hiányt szenvedjen a szervezeted valamiben.
Az én nődokim ezt ajánlotta, akkor még nem tudtuk, hogy a terhességem 16. hetében leválasztja magát a fiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!