Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elmehetek 16 hetesen majd...

Elmehetek 16 hetesen majd táppénzre? Nem fog problémázni a nőgyógyász?

Figyelt kérdés
Ugye ő adja a papírt?Ti hány hetesen mentek/mentetek el?
2009. aug. 24. 12:19
 1/8 anonim ***** válasza:

Én pénteken leszek 32 hetes és még dolgozom, majd 36 hetesen megyek táppénzre, egyébként orvosa válogatja, hogy kiír e vagy sem!

Jó babavárást!

2009. aug. 24. 12:21
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
ha nincs semmi gond, csak egyszerűen táppénzre akarsz menni, mondd meg neki őszintén... biztos nem fog problémázni, miért problémázna?! ez "jár" neked... ha úgy érzed. a táppénz ellenére aktív maradhatsz, tehetsz-vehetsz, dolgozhatsz ha úgy érzed, csak nem gyarapítod a nagy közös pénztárcát... amiből ha máskor nem is látsz semmit legalább most látsz :)
2009. aug. 24. 12:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Én addig húzom a táppénzt ameddig bírom, sajnos nekem a 23. héttől otthon kell pihiznem a doki szerint.Így is alkudoznom kellett vele, mert ő már kiírt volna.

Előre félek tőle, hogy egyébként 10 éve nagyon aktív dolgozóként mit fogok otthon csinálni.

Egyébként a doki szerintem általában nem szívózik, mert ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi a legjobb neki, és a babának.

Lehetnek olyan munkakörülmények, utazási körülmények(munkahelyre) stb, amelyek bármikor indokolhatják azt, hogy otthon maradj. Nem követsz el táppénzcsalást azzal sem, ha az elejétől táppénzre mész,nincs rá semmilyen törvény, hogy meddig kell dolgoznod, pont azért, mert ahány terhesség annyi féle. A lényeg, hogy egészséges legyen a babád és Te is, testileg, lelkileg a terhesség alatt is és utána is. De tényleg gondold meg, hogy tudsz e valamit kezdeni ennyi szabadiővel, nehogy már a szülés előtt deprós legyél amiatt, hogy otthon üldögélsz

2009. aug. 24. 12:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én mind a ketővel már 6. héttől otthon voltam,mert veszélyeztetett terhes voltam.(volt egy pár vetélésem)
2009. aug. 24. 12:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem problémázik. Egyszerűen mondd, hogy fáradsz, nem bírod a munkát.

Én itthon voltam az elsőnél az 5. héttől, mert veszélyeztetett terhességem volt.

Most pedig azért kértem táppénzt, a 10. héttől, hogy ne kelljen felmondjak, mert elköltöztünk, és lejárt a gyes, mire összejött. A doki szó nélkül ajánlotta a táppénzt, pedig akkor még nem tudta, hogy hozzá fogok járni.

2009. aug. 24. 12:52
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Én otthon dolgozok,csak van olyan része a munkámnak,amikor építkezésekre kell mennem.Inkább kihagynám a létrán és padlókon való mászást.Remélem el tudok majd menni táppénzre!
2009. aug. 24. 15:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia,én a 15.héttől táppénzen vagyok,mert nehéz munkát végzek:ápoló vagyok.A nődoki szó nélkül kiirt,de indoklásként odairta,hogy hasi görcsök miatt-tehát kellett valamilyen indok.
2009. aug. 24. 15:55
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem a doki nem fog problémázni, de az állad fel fog kopni a táppénzből. Inkább kérd át magad más munkakörbe:

MT 85. § (1) A nőt terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig - munkaköri alkalmasságára vonatkozó orvosi véleménybemutatása alapján - az állapotának egészségügyi szempontból megfelelő munkakörbe kell ideiglenesen áthelyezni, vagy meglévő munkakörében a munkafeltételeket kell megfelelően módosítani. Az új munkakör kijelöléséhez a munkavállaló hozzájárulása szükséges.

(2) Az (1) bekezdés alapján ideiglenesen áthelyezett, illetőleg áthelyezés nélkül módosított munkafeltételek mellett foglalkoztatott nő munkabére nem lehet kevesebb előző átlagkereseténél. Ha a munkáltató nem tud az egészségi állapotának megfelelő munkakört biztosítani, akkor a nőt a munkavégzés alól fel kell menteni, és erre az időre részére az állásidőre járó munkabért kell folyósítani.

(3) A munkáltató a munkaviszony fennállása alatt megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalót köteles - a külön jogszabályban meghatározottak szerint - az állapotának megfelelő munkakörben tovább foglalkoztatni.

(4) Az (1)-(2) bekezdésben foglalt rendelkezésektől érvényesen eltérni nem lehet.

A munkáltató köteles adott esetben több munkakör felajánlásával, illetve a munkakörülmények egyéb vonatkozású módosításával s a dolgozó nő terhességével, illetve anyaságával összefüggő és az egészségügyi követelményeken túlmenő körülmények figyelembevételével is messzemenő erőfeszítéseket tenni a dolgozó nő számára elfogadható új munkakör biztosítására. A nőtől pedig együttműködési kötelezettsége alapján elvárható, hogy a neki a fentiek szerint felajánlott, állapotának egészségügyi szempontból megfelelő munkakört elfogadja, ha ez körülményeire figyelemmel neki aránytalan sérelmet nem okoz.

Feltéve ha a munkáltatód betartja a törvényeket..., mert az enyém sajni nem akarja.

2009. aug. 27. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!