Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha terhesség előtt nem volt...

Ha terhesség előtt nem volt munkaviszonyom akkor kapok valamilyen támogatást a terhesség alatt? Lehet valamit igényelni?

Figyelt kérdés
2012. dec. 24. 11:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak van igaza. Mivel neked nincs bejelentett munkaviszonyod ezért párod veheti igénybe a családi adókedvezményt persze ha neki van hivatalos munkahelye. Más támogatást nem igazán kapsz. Sőt még a TB-t is magadnak kell fizetned aminek az összege havonta 6390FT. Akkor igényelheted az önkormányzattól h fizessék a Tb-t ha pl a párod keresete nem haladja meg az 1 főre jutó asszem a 32-33-35 ezer FT körül. De ebbe nem vagyok pontos h mennyi is de ekörül van. A munkaügyibe hiába mész ha nincsenek meg a ledolgozott napjaid ami miatt amúgy járna a segély azt most nem fogsz csak azért kapni mert terhes vagy. Minden marad ugyanúgy. Ennyi a változás. A többi dolgot amit említettek mind a szülés után kapod.
2012. dec. 25. 15:31
 12/21 anonim ***** válasza:
58%
Kedves 7-es nem kell azt támogatni aki gyereket vár. De mondjuk én úgy tartom h az anya a baba miatt jár orvoshoz nem a saját hobbijából. És ebből kiindulva a kismamáknak automatikusan megadnám a TB támogatást. Ha már semmilyen jövedelme nincs legalább ennyivel legyen könnyebb. Inkább nekik mint a naplopóaknak akik segélyből tengődnek és automatikusan rászorulónak számít és fizeti az önkormányzat. Most lehet itt azzal jönni h ha arra nincs pénze minek vállalta. De ha meg nem vállalja minden gyilkosnak elhordják egyesek. AKkor h is van ez??? Ha van rajta sapka azért ha nincs azért???
2012. dec. 25. 15:34
 13/21 anonim ***** válasza:
83%
Én nemterhesen se hobbiból járok orvoshoz, valamint munkába se hobbiból járok, akkor nekem miért tízezer a BKV bérlet, miközben az adómból olyanok kapják a havi 28 ezret, akik egy napot se dolgoztak? Cigány vagy nem cigány, mi a különbség, ha ugyanannyiba kerül?
2012. dec. 25. 20:58
 14/21 anonim ***** válasza:
62%
Nem értetted a lényegét. Itt most nem ebbe a témába akartam bele menni de mindegy. Annyit akartam ezzel mondani, hogy ilyenkor az ember azért jár az orvoshoz mert a gyerekét nézi, hogy minden rendben legyen vele. Ő az elsődleges akit vizsgálnak minden alkalommal. Egészségesen születhessen. Nem azért megyek pl mert eltörtem a kezem vagy ilyesmi. Nem tudom érted-e így amit ezzel mondani akarok. Sajnálom h így zokon vetted. Persze senki nem hobbiból jár munkába sem. És én nem kezdtem el a fajokkal se dobálózni mert itt nem csak rájuk értendő. Kicsit kiforgattad amit ezzel én mondani szerettem volna.
2012. dec. 26. 07:55
 15/21 anonim ***** válasza:
74%

12-es válaszolónak:

"De mondjuk én úgy tartom h az anya a baba miatt jár orvoshoz nem a saját hobbijából. És ebből kiindulva a kismamáknak automatikusan megadnám a TB támogatást."

Miért? A kismama nem a baba miatt fizeti a TB-t, hanem mert kötelező, SAJÁT MAGA MIATT.

A baba miatt nem kerül semmibe neki a tb, ugyanis a magzatvédelmi törvény értelmében MINDEN terhesgondozás, egyéb vizsgálat és a szülés is INGYENES. Ezt kapja a baba, nagyon helyesen.

Anyuka meg csak fizesse MAGA utána a tb-t, az akkor is kötelező, ha nem vár babát. Ahogy mindenki más is fizeti maga után.

Úgy látom van itt egy pici fogalomzavar, hiszen a tb-t maga után nem azért kell fizesse, mert babát vár.

2012. dec. 26. 22:08
 16/21 anonim ***** válasza:
17%
itt is vannak fogalom zavarok de már inkább bele se megyek... Fárasztó komolyan
2012. dec. 27. 08:26
 17/21 anonim ***** válasza:
74%

#15-ösnek

Szerintem teljesen igaza van.

Eddig is megélt a semmiből akkor a terhessége alatt is megfog tudni élni a semmiből. Eddig is kellett fizetnie a TB akkor mit változtat rajta a terhesség semmit.

2012. dec. 27. 10:07
 18/21 A kérdező kommentje:
áá semmit! csak a gyereknek nem tudok kiságyat venni szal erről ennyit
2012. dec. 27. 14:11
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Akkor talán előbb a feltételeket kellett volna megteremteni a gyermekvállaláshoz és csak utána megcsinálni.

Mégis mire számítottál? HOgy csak azért mert összehoztatok egy babát, már mindenki essen előttetek hasra, és tömje a pénzt a zsebetekbe?

Tudod, a közösbe nem ártana előbb be is tenni, mielőtt tartod a markod.

2012. dec. 27. 21:42
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem is az államnak a dolga a gyereknek kiságyat biztosítani, hanem a szülőknek.

Vegyél használtat vagy kérj kölcsön. A TB-det pedig mindenképp fizesd havonta ha nem akarsz szüléskor milliós számlát kapni.

2012. dec. 27. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!