Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha terhesség előtt nem volt...

Ha terhesség előtt nem volt munkaviszonyom akkor kapok valamilyen támogatást a terhesség alatt? Lehet valamit igényelni?

Figyelt kérdés
2012. dec. 24. 11:19
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
GYES-t fogsz kapni,28500 forint.
2012. dec. 24. 11:23
 2/21 anonim ***** válasza:
Meg az anyaságit is kapod ha jártál X alkalommal terhes gondozásra, meg a családi pótlékot is kapod. de mindegyiket igényelni kell. meg ahogy az előttem hozzászóló írta 28.500 Ftot kapsz havonta családin kívül.
2012. dec. 24. 11:26
 3/21 A kérdező kommentje:
a terhesség alatt? mikortól lehet igényelni?
2012. dec. 24. 11:26
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen a terhesség alatt nem kapsz, hiszen a GYEST-t a gyermekgondozására adják, és terhesség alatt nem kell gondozni a gyereket. Tehát ha lenne munkád, akkor kapnál munkabért, vagy táppénzt.
2012. dec. 24. 11:32
 5/21 anonim ***** válasza:
második vagyok. ne haragudj szövegértésből 1es nekem. én automatikusan a szülés utániakat soroltam bocsi. sajna terhesség alatt szerintem nem kapsz így hogy nem volt munkaviszonyod hiszen kinek tudnád leadni még a táppénzes papírt is?! esetleg munkanélkülibe nem jelentkeztél be? akkor kapnál valamennyit talán. nem tudom én más helyzetbe voltam.
2012. dec. 24. 11:33
 6/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2012. dec. 24. 11:37
 7/21 anonim ***** válasza:
83%

Csak azért mert terhes vagy, senki nem fog támogatni, hiszen továbbra is magadról kell csak gondoskodnod, ahogy eddig is, és ha eddig megoldottad munka nélkül, akkor feltételezik, hogy ezután is menni fog.

HA megszületik a baba, az ő neveléséhez kapsz némi támogatást, kb. 38 ezret havonta, plusz egyszer 64125-öt.

Nem is értem, miért kellene valakit támogatni, csak azért mert gyereket vár?

2012. dec. 24. 14:36
 8/21 anonim ***** válasza:
49%
Külföldön támogatják a kismamákat.Pl. ingyen utazhatnak mondjuk kis könyvel,mondjuk ezt nálunk is bevezethetnék.Mert akinek mondjuk utazni kell a vizsgálatkora kész vagyon a 9 hónap alatt.
2012. dec. 24. 16:43
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja persze mindig a külföld a jobb ahol csak 9 hónap a gyed, aztán mehet Anyuka vissza dolgozni.
2012. dec. 24. 16:57
 10/21 anonim ***** válasza:
81%
A párod igényelheti a magzat 91 napos korától a családi adókedvezményt, ha van bejelentett munkahelye és legalább 10e ft-ot adózik minden hónapban.
2012. dec. 25. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!