Milyen előnyei vannak, ha télen terhes az ember?
Én màrciusba szültem.
A kabàt volt a gondom nekem is.
Azonkivül jo volt karàcsonyozni pocakkal:)
Nem föttem meg,télen eleve bennt vagy a lakàsban,még többet lustiztam a tv elött.
Az elso fiamat is telen szultem, a masodik babamat februarja varjuk. Nekem tulajdnonkeppen semmi problemam nem volt a teli terhesseggel, sot. En terhesen nagyon nem birom a meleget. Akkor is meg viszonylag fiatal terhes voltam nyaron, megis doglottem meg, rosszul ereztem magam, belazasodtam mar egy kisebb kanikulatol is. Telen ilyen gondom nem volt.
Erdekes, hogy egyaltalan nem is vizesedtem az utolso hetekben telen, nyaron viszont alig-terhesen is radagadt az ujjam a gyurure.
Elso teli babamnal meg "rutintalan" voltam, hordtam vegig a regi telikabatomat ugy, hogy nem gomboltam be, a 2. babaval most maskepp teszek: veszek olcson egy jo vastag es szep ponchot, garbosat, ala kotott pulcsi (akar ketto is befer) es jol is nez ki, meleg is, nem is latszik, hogy nem kismama ruha.
Barátnőm is azt mondta (a második babáját tavasszal szülte) hogy azért örült neki hogy télen volt nagyterhes, mert a bébit egész korán ki tudta már vinni, kimehettek, sétálhattak, lementek a család nyaralójába nyáron stb. szóval nem kellett meggárgyulnia a 2 fal között.
Ez sztem emberfüggő hogy kinek mi a jó :) Én pl. ősszel szültem és kicsit örültem is hogy még van fél évem tavaszig-nyárig hogy kicsit összekapjam magam kismamás külsőből vmi női formájúra :)
én januárban fogok szülni. Most szabin vagyok, mert pusztultam el a melegtől, 10 percet nem bírtam egy megállóban állni, mert ájultam el, és akkor még csak kisterhes voltam. Mindig arra gondoltam, hogy nagy hassal ki sem mertem volna menni az utcára.
A téli cuccokkal kapcsolatban már átnéztem a ruháimat, egy bundám meg egy dzsekim van akkora, hogy nagy hassal is beleférek, van pár nagydarab magasnyakú kötött pulcsim, amiket úgy nézek, hogy rám fognak jönni, anyukámmal pedig varratok télire egy hosszú, földig érő vállpántos vastag ruhát, ami alá pulóvert is lehet venni, és akkor megoldottam minden gondomat. A csizmával lehet bajban leszek, de remélem, nem fogok nagyon vizesedni.
Különben meg úgy tervezem, hogy télen, amikor már nem dolgozok (most sokat járok terepre), nem lesz ekkora gondom az öltözködéssel. Kismamának azt is elnézik, ha mackónadrágban megy vásárolni. Nem nagyon tervezek majd kimenni az utcára, főleg egyedül. Párommal meg kocsival könnyebb lesz.
Nekem más a bajom: házban lakunk, és új kályhát kell rakatni két hónapon belül, mert a régi nem jó, nem merek egy babát bevállalni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!