13 kg-ot hiztam eddig 22 hetes ikres kismama vagyok az orvos, védőnő szerint ez sok. Más ikres kismamák mennyit hiztak?
Sziasztok!
Én 182cm vagyok és 109kg-al kezdtem a terhességet. 24 hetes vagyok és eddig 3-4kg-ot híztam, ami elvileg normális is. Pénteken a doki 700grammot mondott a 24 hetes babámra, nálad kettő baba van, ők ketten max 1.5kg-ot nyomnak, plusz még 1-2kg a magzatvíz stb... Azért a 13kg hízás lehet hogy tényleg sok kicsit... Nem mértek rosszul?
Én az ikrekkel 14 kg-ot híztam összesen. szülés után rögtön lement 10 mert a két gyerek majdnem 5 kg volt, plusz a két lepény és a dupla vízmennyiség súlya...
DE ez alkati kérdés is szerintem. hozzáteszem az elején csak fogytam a hányások és hányinger miatt.
Most 29 hetes vagyok 1 babával és 5-6 kg jött fel eddig. mire megszülök vele is megélsz a 10 szerintem.
Lehet sok kicsit, de nem diétázz szerintem, esetleg a nasiból édes innivalóból tudsz vissza fogni. Ami jólesik azt nyugodtan megeheted. kell a babáknak az energia duplán.:)
Boldog babavárást!
Én összesen híztam 17 kilót hármasikrekkel, 56 kg-ról indultam. Mindezt úgy, hogy az első trimeszterben sem fogytam semmit, mivel nem volt rosszullét, hányás, és ebből adódó fogyás nálam.
Szerintem azért mondja a védőnőd, hogy vigyázz a súlyoddal, mert eleve egy kicsit nagyobb súllyal indultál neki a terhességnek, és áltlában az utolsó hónapokban a leglátványosabb a hízás, akkor nagyon szaladnak fel a kilók.
Javaslom, hogy egyeztess dietetikussal, nagyon jó diéták vannak kifejezetten kismamáknak, én a 27. héttől 160 grammos szénhidrát diétán voltam, szerintem ennek is köszönhető, hogy csak ennyit híztam (megugrott a cukrom a végére). Ez a diéta mindent tartalmaz, amire szüksége van, sosem éheztem, sőt meg sem bírtam enni annyit, ami naponta elő volt írva.
Én is ikres vagyok, nem volt rosszullét semmi, jó étvággyal ettem. 66 kg-mal kezdtem, a végére 86 kg lettem. Valóban a 20. hét körül kezdett el gyorsabban gyarapodni. A szülés után már csak 6 kiló volt rajtam, annak is lement a fele az első hónapban.
Sajnos én azóta híztam meg, feljött 8 kiló. Ott is vigyázni kell majd, ha hízásra hajlamos vagy.
Egyébként azt mondta nekem a doki, hogy a 30 kiló hízás az, ami soknak számít ikreknél, mert akkor már veszélyes lehet a babákra is.
Sok boldogságot és jó egészséget a babákhoz!
Én most 26 hetes vagyok,ikrekkel,nagyon nagy túlsúllyal indultam neki a terhességnek(kb 30 kg felesleggel,amiből 20 kg-t fogamzásgátlónak köszönhetek),nem volt rosszullétem,így nem hánytam,nem fogytam. Eddig összesen 4 kg-t híztam,amire az orvosom azt mondta,hogy nagyon jó,akkor már csak 2 kg-t hízhatok,mert egy ilyen súlyú kismamánál a max 6 kg a megengedett. Hát az az igazság,hogy már most 1 kg körül vannak a babák fejenként,nem tudom,hogy a végére mekkorák lesznek,de biztosan többet fogok még hízni babák súlyával,lepényekkel,vízzel,minden ilyesmivel együtt.
Viszont talán mondhatom magam szerencsésnek is,mert amit megkívánok,azt megeszem,napi 1 tábla csoki simán lemegy,colát iszom napi szinten,mert a víztől rosszul vagyok,a cukorterhelésem több,mint tökéletes(0 perc:5,5, 120 perc:5,6),a vérnyomásom nem megy 105 fölé. A kismamanadrágot kivéve a terhesség előtti ruhákat hordom.
Szerintem ha az eredményeid rendben vannak,akkor nem kell különösebben aggódnod,mert a védőnők általában ilyenek. Egy 50 kg-s kismamát is piszkálnak,ha havi 1 kg-nál többet híznak. Cukorterhelésed megvolt már? Nemeket tudjátok?:)
26 hetes,ikres kismami
Én a végéig, 35+5 hétig híztam ennyit az ikrekkel, 4,5 kg volt a két fiú, 10 kg ment le a szüléssel.
158 cm vagyok, 64 kg-mal kezdtem, 77-tel mentem szülni.
Még nem késő, én a helyedben odafigyelnék már, hogy 20 kg-nál ne legyen több a végére.
Nagyon boldog babavárást Neked! És minden kismamának!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!