Aki tornázik, az hány hetes és milyen gyakran csinálja? Kazettára vagy csak úgy magadtól? Milyen gyakorlatokat?
Én 18 hetes km vagyok, eddig csak 1 szer voltam kismamatornán a múlt héten, Ezen a héten azért nem, mert dokinál voltam éppen.A jövő héttől rendszeresen szeretnék járni, mert csak 500 ft egy alkalom, jó elbeszélgetni a többi kismamával és biztos olyan gyakorlatokat csinálunk, ami nem árt.
Gondolkodom azon is, hogy töltök le netről valami tornát otthonra is így ezt a kettőt kombinálva talán elég lesz.
Nekem jót tett a kismamatorna, megért 500 ft-ot.
Ez szerintem mindenkinél más. Megengedheted e magadnak hetente egyszer, bár összesen 2000 ft, illetve van e kedved társaságba járni, vagy inkább otthon tornázgatsz egyedül. Én azért kombinálom majd, mert én mindkettőt igénylem. Ha az egyik jobban tetszik, akkor sűrűbben csinálom azt.
Boldog babavárást és jó "babasportolást"(-:
szia! én most a 21. hétben vagyok, még mindig ugyanúgy sportolok, mint eddig - az orvosom engedélyével, pulzusszám mérővel aerobicozok.
az előző terhességemnél rendszeresen jártam kismama tornára, amit meleg szívvel ajánlok bárkinek (az is bátran mehet a 12. hét után, aki sosem mozgott!!). nagyon jó volt csoportban, szakember felügyelete alatt tornázni. ezért az élményért fogok ismét járni, én is a jövő héttől :)
ha nem tudok elmenni szervezett tornára, akkor letöltött kismama dvd-re tornázok (ja, és ha a fiam is úgy akarja).
Innen tudod leszedni Kállai Ildikó, vagy Rubint Réka tornáját: [link]
Jó tornázást, de főleg babavárást! Csak annyit csinálj, amennyi Neked jól esik!
Szia! Szerintem az, tornázol-e, és hogy mit, attól is függ, hogy a terhességed előtt csináltál-e valamit. Ha nem sportoltál, vagy tornáztál előtte, akkor csak nagyon óvatosan, az orvosod véleményét kikérve feltétlenül, amit megenged. Persze az orvosod véleményét mindig ki kell kérni. Én mielőtt teherbe estem minden nap futottam 5-6-7 km-t. Azután az első 3 hónapban szinte semmit, de már nagyon kínlódtam. A 2. hónap végén megrendeltem a Rubint Réka kismama tornáját, ami nagyon szuper. Amikor a 3. hónap letelt, akkor kérdeztem az orvosom, hogy mit csinálhatok, és mondta hogy úszhatok - persze, ha minden ok - a 9. hónap végéig, sétálhatok nagyon sokat. Tehát ebből az lett, hogy hetente 3-szor úszok 1 órát (nagyon jól esik), és szinte minden nap megcsinálom a Rubint Réka dvd-t. És persze általába gyalog megyek mindenhova ami 2-3 km-es körzetben van.
De minden attól függ, hogy milyen kondícióban vagy, hogy mennyire érzed jól magad, mit enged az orvosod, hajlamos vagy-e a fertőzésekre (uszoda) stb.
Kellemes babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!