Igaz ez a súlygyarapodásos elmélet, amit a dokim említett?
Azt mondta, hogy ha csak a terhesség és a baba miatt nő a súlyunk, akkor a 20. hétig jön fel az összsúlynövekedés negyede, a 20-30. hét között a fele, az utolsó tíz hétben a maradék negyed.
Én most vagyok 14 hetes, egy kilót híztam, a doki szerint ebből 2 (max 3) lesz a 20. hétre.
Akkor ez nálam így alakulna: 2 kg félidőig, plusz 4 kg a következő 10 hétben és ismét 2 kg az utolsó tíz hétben, ami összesen csak 8 kg. Én ezt nagyon kevésnek tartanám, mert vékony vagyok eleve, nekem nincs igazán tartalékom. Ráadásul az első babám 4 kg-os volt, nem vizesedtem, mégis 11 kg ment le a szülés napján, ha ez a baba is ekkora lesz és ennyi megy le a megszületésével, akkor még soványabb lennék, mint voltam?
Rátok illik eddig ez a számítás?
A védőnő meg azt mondta, hogy ami az első trimeszterben feljön, az biztosan marad is szülés után. Ez igaz?
Szia! Csak a saját példámat tudom leírni. 64,5 kilóról indultam. 20. hétig feljött 1,5 kg, 20-30. hét között plussz 5 kg, 30. hét után még 3 kg. Tehát összesen 9,5 kilót híztam és szülés után 2 héttel álltam először mérlegre, akkor már 2 kilóval könnyebb voltam mint szülés előtt. Az én babám is 4 kiló feletti volt, most már 7 hónapos és a súlyom semmit nem változott.
Szóval a dokid elmélete rám nézve többé-kevésbé igaznak bizonyult, a védőnődé viszont egyáltalán nem.
Szia!
Mindenkinél máshogy alakul a hízás-fogyás.
Én előző babámmal a 20.hétig 7 kilót híztam.
Utána a 30.hétig még 4 kiló ment fel.
Ezután pedig fogytam.
Összesen plusz 7 kilóval mentem szülni.
Amikor hazaengedtek a kórházból (3nap után), az a 7 kiló is lement, szóval még a kismama gatyóm is lecsúszott hazafelé:)
Mire fél éves lett a fiam, még 15 kilót fogytam, jó vékony lettem. Pedig nem szoptattam, ettem rendesen, és mégis fogytam...
Most 27 hetes vagyok. Idáig 6 kilót híztam... Kiváncsi vagyok a végeredményre:)
Szia! Én az első 10hétben 2.5kg-ot híztam, majd havonta 1,5-2kg-ot, szóval arányosan jöttek fel a kg-ok, inkább a hasamra és derékban kevés. Eddig 11 kg van rajtam. Én átlagos alkatú vagyok 60kg-mal kezdtem a terhességet, a védőnőm azt mondta, hogy 15kg-ig egészséges a az átlagos alkatúak hízása. Aki kevesebbel kezd, annak 20kg is megengedett.
34hetes pocis
Hát, akkor végül vagy igaz, vagy nem, valakire alkalmazható, valakire nem.
Mindegy, majd lesz valami. :-)
Az első babámmal én inkább az elején híztam, a végén alig, így is feljött 25 kg. De azt mondta a doki, hogy ez az elmélet csak akkor él, ha csak a baba miatt nő a súly, a saját testre hízás nem ennyire behatárolható, ezért nem illett az első terességemre az elmélet.
Tény, hogy most nem áll szándékomban 25 kg-ot hízni, de mivel én magas vagyok és 20-as alatti a BMI-m (tehát hivatalosan is soványnak számítok), így kevésnek tartanám a 8 kg-os hízást. Még a 10-et is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!