Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Igaz ez a súlygyarapodásos...

Igaz ez a súlygyarapodásos elmélet, amit a dokim említett?

Figyelt kérdés

Azt mondta, hogy ha csak a terhesség és a baba miatt nő a súlyunk, akkor a 20. hétig jön fel az összsúlynövekedés negyede, a 20-30. hét között a fele, az utolsó tíz hétben a maradék negyed.

Én most vagyok 14 hetes, egy kilót híztam, a doki szerint ebből 2 (max 3) lesz a 20. hétre.

Akkor ez nálam így alakulna: 2 kg félidőig, plusz 4 kg a következő 10 hétben és ismét 2 kg az utolsó tíz hétben, ami összesen csak 8 kg. Én ezt nagyon kevésnek tartanám, mert vékony vagyok eleve, nekem nincs igazán tartalékom. Ráadásul az első babám 4 kg-os volt, nem vizesedtem, mégis 11 kg ment le a szülés napján, ha ez a baba is ekkora lesz és ennyi megy le a megszületésével, akkor még soványabb lennék, mint voltam?

Rátok illik eddig ez a számítás?

A védőnő meg azt mondta, hogy ami az első trimeszterben feljön, az biztosan marad is szülés után. Ez igaz?

2009. aug. 22. 10:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyenekről nem hallottam, neten néz utána, mit tartanak ideálisnak. Normális testalkatnál a hízás vége ált. +10 +15kg, de ez függ a genetikától is. Ha segítség annyit el tudok mondani, h. a sógornőm kis túlsúllyal kezdte a terhességet, így csak 4 kg-ot szedett fel. Én 169cm és 54 kg voltam. Most, 29 hetesen van rajtam +9kg.
2009. aug. 22. 10:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
3 terhességem volt,az első kettőnél 25kg-ot,a harmadiknál-ikrek-30kg-ot híztam.Minden felszedett kiló lement rólam,pedig mivel én is elég vékony vagyok,az elején hirtelen,sokat híztam.Van akin rajtamarad,van aki a szoptatástól fogy,van aki hízik.Nem hiszem,h ezek az elméletek egyetemesen alkalmazhatók mindenkire.
2009. aug. 22. 10:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Csak a saját példámat tudom leírni. 64,5 kilóról indultam. 20. hétig feljött 1,5 kg, 20-30. hét között plussz 5 kg, 30. hét után még 3 kg. Tehát összesen 9,5 kilót híztam és szülés után 2 héttel álltam először mérlegre, akkor már 2 kilóval könnyebb voltam mint szülés előtt. Az én babám is 4 kiló feletti volt, most már 7 hónapos és a súlyom semmit nem változott.

Szóval a dokid elmélete rám nézve többé-kevésbé igaznak bizonyult, a védőnődé viszont egyáltalán nem.

2009. aug. 22. 10:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mindenkinél máshogy alakul a hízás-fogyás.

Én előző babámmal a 20.hétig 7 kilót híztam.

Utána a 30.hétig még 4 kiló ment fel.

Ezután pedig fogytam.

Összesen plusz 7 kilóval mentem szülni.

Amikor hazaengedtek a kórházból (3nap után), az a 7 kiló is lement, szóval még a kismama gatyóm is lecsúszott hazafelé:)

Mire fél éves lett a fiam, még 15 kilót fogytam, jó vékony lettem. Pedig nem szoptattam, ettem rendesen, és mégis fogytam...

Most 27 hetes vagyok. Idáig 6 kilót híztam... Kiváncsi vagyok a végeredményre:)

2009. aug. 22. 12:45
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A védőnődnek nem hiszem,hogy igaza lenne. Én 13 kilót hiztam (50 kg voltam), 7 maradt rajtam szülés után. Szerettem volna ha rajtam marad pár kiló, de pár hét alatt lement. Viszont előtte is volt egy terhességem, 33. hétig 14 kg szedtem föl és 1 év után kezdett lemenni rólam. Szerintem mivel ott nem a babára szedtem hanem magamra azért nem akart lemenni olyan könnyen a kiló, viszont a másik kettővel a babákra ment, a maradék pedig könnyeben lement, állitólag van rajtunk szülés után tejhús, ami aztán lemegy. Hát nem tudom. Amúgy ismerek olyat aki 20kg-t hizott és 2,70 -es babát szült, és olyat is aki 6kg hizott, és 4,10-eset.
2009. aug. 22. 13:16
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én az első 10hétben 2.5kg-ot híztam, majd havonta 1,5-2kg-ot, szóval arányosan jöttek fel a kg-ok, inkább a hasamra és derékban kevés. Eddig 11 kg van rajtam. Én átlagos alkatú vagyok 60kg-mal kezdtem a terhességet, a védőnőm azt mondta, hogy 15kg-ig egészséges a az átlagos alkatúak hízása. Aki kevesebbel kezd, annak 20kg is megengedett.

34hetes pocis

2009. aug. 22. 22:52
 7/7 A kérdező kommentje:

Hát, akkor végül vagy igaz, vagy nem, valakire alkalmazható, valakire nem.

Mindegy, majd lesz valami. :-)

Az első babámmal én inkább az elején híztam, a végén alig, így is feljött 25 kg. De azt mondta a doki, hogy ez az elmélet csak akkor él, ha csak a baba miatt nő a súly, a saját testre hízás nem ennyire behatárolható, ezért nem illett az első terességemre az elmélet.

Tény, hogy most nem áll szándékomban 25 kg-ot hízni, de mivel én magas vagyok és 20-as alatti a BMI-m (tehát hivatalosan is soványnak számítok), így kevésnek tartanám a 8 kg-os hízást. Még a 10-et is.

2009. aug. 23. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!