Tegnap kaptam a fejemre, hogy nem szabad tehén tejet innom. Szerintetek?
szóval: az egyik ismerősünk nálunk járt, én pont kakaót ittam (terhesen napi 3-4-et is megiszok). az ismerős pedig azt mondta, hogy nem kéne tehéntejet innom, mert más a genetika, nem jó ezt főleg terhesen erőltetni. inkább igyak kecske tejet...
valahol van igazság abban amit mond. de annyira erőltetik ezt a tej dolgot.. sok benne a kálcium, egészséges, stb. (egyébként sajtot, joghurtot is rengeteget eszem)
megint mások meg azt mondják, hogy a tej berohad a belekbe, nem tudja lebontani a szervezet.
szerintetek melyik "okosságban" van az igazság? most teljesen összezavartak :)
Szerintem is ihatsz nyugodtan. Ha mindent betartanál, amit összeolvasol, fényevőnek kellene lenned. Nekem magyarázta a védőnő, hogy vörös húsokat egyek. Megegyeztünk, h 25 éve nem ettem és most sem fogom elkezdeni. Ettem inkább vörös gyümölcsöket, tavasz és nyár lévén volt elég :)
A szoptatás alatti tejivásról: ihatod, csak figyeld a babát. A nagyobbikomat napi 1 dl tej is kicsapta, tiszta kiütés lett a feje. A kicsinél már nem is kísérleteztem. De hiányzik, nagyon.
köszi a válaszokat, és a megnyugtatást :)
akkor iszom egy kakaót az egészségetekre, meg azok helyett a válaszolók helyett, akik írták, hogy nem ihatnak tejcsit.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!