Állapították-e meg közületek vizsgálatokkal valakinek a magzatáról, hogy beteg, és elvetettétek-e?
9-es vagyok. Hát igen, kicsit hasonlóan látom én is. Én válsághelyzetben lévőkön+ abortuszt elvégeztetőkön próbálok meg segíteni. Van segítő végzettségem (nem pszichológus), és persze jó lenne továbbképezni magam, de egyrészt ez jelenleg "csak" egy önkéntesség, másrészt én sem tudom, kitől lehetne igazán tanulni. Sajnos azt látom, hogy nincs igazán kihez fordulnia egy várandósnak, akinek gondjai vannak, vagy ne adj Isten egy olyannak, aki megbánta az abortuszt és szeretné feldolgozni. Vagy elhalt a baba vagy mint nálatok, hogy nagyon beteg lenne...
Singer M-nek vannak ilyen segítő körei, oda olyanok mennek, akik hasonlókat éltek át, ilyenre nem szeretnél elmenni? Meg Benedek anyukája is kiírta, hogy őt is meg lehet keresni segítségért. Bár ő gondolom, nem professzionális, de hátha egy személyes beszélgetéssel tudna nektek segíteni.
Én nagyon sajnálom, hogy ez az egész gyerekcipőben jár Magyarországon. Olyan rossz, hogy a ma uralkodó szemléletek, protokollok és hozzáállások miatt egy csomó kis élet nem születhet meg, és egy csomó nő lelke, élete tönkremehet ebbe:-( De nem is látom, hogy lehet rá segítség. itt is volt pl egy kérdés, amikor az orvos egyértelműen választást nem kínálva abortuszt javasolt a kérdezőnek, mert valószínűleg beteg lenne a baba. A kérdező a tanácsunkra elment egy másik orvoshoz, aki megmondta, hogy ettől nem lesz beteg a baba, nem is vetette el, és tényleg egészséges, most fog megszületni:-)
Volt egy konferencia, ahol erről is beszéltek, nem voltam ott, de ha érdekel, a hanganyagát át tudom küldeni priviben,illetve ,hogy hol érheted el.
Harmadik vagyok. A bal karja helyén csak egy kis csonk volt két pici ujjacskával. Miatta, s magunk miatt döntöttünk így. De a végső elhatározást Akkor hoztuk amikor kiszakadtunk a sok genetikus, orvos köreiből, s lementünk Balatonra. Rengeteg gyermek karúszóval rohangált. A páromat akkor láttam sírni először. S azt mondta, nem tudná elviselni, ha a fia nem tudná a levegőbe dobálni a saját gyerekét.
Voltunk genetikusnál, beszélgettünk, ő is sokat segített a döntésben. Nem volt sem mellette, sem ellene, mégis tudtuk, hogy így lesz a legjobb.
Úgy látom, fel-felbukkan itt néha egy-két mentalhigiénét végzett szakember.
Azt hiszem egyébként,va legtöbb segítséget az tudja adni, aki átélt hasonlót, és VALAKI segítségével sikerült megküzdenie a kialakult helyzettel , akár így, akár úgy döntött végül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!