Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon sok kérdés-válaszban...

Nagyon sok kérdés-válaszban olvasom, hogy már a szülés előtt irattok fel kenőcsöt, fürdetőt, tápszert stb. De amíg nincs meg a baba és nincs neve, TAJ száma addig ezt hogy lehet? Mert nálunk csak utána írják fel.

Figyelt kérdés
2008. máj. 27. 21:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
47%

Szia!

Én erről még nem hallottam,hogy előre felírnák.

De nyugodj meg,mert teljesen felesleges is lenne.

A kórházban receptekkel távozol,amire otthon szükség lesz az első napokban azok meglesznek.A gyerekorvos pedig hamarosan meg fog látogatni,vagy te viszed a babát hozzá,hol hogyan szokás.Akkor pedig ő vizsgálat után felírja amire még szükségetek lehet.

Üdv

2008. máj. 27. 22:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi 3 hetesek vagyunk, és a kórházban kaptunk popsikrémet, meg hintőport. Alkoholt pedig a gyerekorvos írt fel amikor hazajöttünk, azt az anya taj számára írják. Alkoholt vehetsz 70%-os kell, 400-500 Ft. Ha felíratod 200-300 Ft.
2008. máj. 27. 22:04
 3/12 anonim ***** válasza:
66%
Szia! Nekünk felírt a leendő gyerekorvos- akit a védőnő mutatott be- szülés előtt mindent. Kb a 34-35.héten. És az én TAJ számomra írta ki, csak a 0 helyett 8-ast írt. A kórházban nem adtak semmilyen receptet. Kérdezz rá a védőnőtől. Nővérem most szül, nála ugyanez volt a helyzet, pedig más kerület (Budapest).
2008. máj. 27. 22:05
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

De adnak a kórházban receptet kedves okoska.

Nekem mindkét gyerekemnél adtak,és adnak most is.

Talán csak nálatok nem.

2008. máj. 27. 22:09
 5/12 anonim válasza:

Kedves tudálékoska, nem kell hülyének nézni a másikat, mert ott lehet éppen nem kapott receptet, ez nem az ő hibája.

Amúgy meg mindenhol kéne, hogy adjanak, kötelességük.

2008. máj. 27. 23:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Szülés előtt az anya TAJ számára írják fel annyi különbséggel, hogy a végére azt hiszem 8-as van írva, ez a megkülönböztető jel, ami arra utal, hogy a TAJ-szám tulajdonosának babája született. Éppen ezért aki szülés előtt felírja, meg szokta kérni a szülőket, hogy szülés előtt NE váltsák ki, csak szülés után mondjuk az apuka be tudja szerezni, mielőtt anyuka és a baba hazaérkezik a kórházból.
2008. máj. 28. 07:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Nálunk a gyermekorvos adja a receptet. Az apuka megy be hozzá, ha már megvan a születési dátuma és úgy írják a te TAJ számodra egy kis változtatással. De a szülés előtt nálunk sem írták fel, mert nincs születési dátum, név, akkor meg hogyan? A kórházban egyáltalán nem adtak receptet, még a tápszeres babáknak is csak a zárójára írták rá, hogy írja fel a gyermekorvos otthon.
2008. máj. 28. 07:27
 8/12 anonim ***** válasza:
Nálunk sem adnak a kórházban semmiféle receptet. Azt a gyerekorvos írja fel a 36-37. héten, csak a nevet nem tölti ki, ill. a TAJ-számot úgy írja, ahogy azt már előttem többen leírták. A gyerekorvost pedig a védőnő mutatja be, de ha nem megfelelő, akkor az anyuka választhat másik gyerekorvost is.
2008. máj. 28. 08:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Nálunk a kórházban nem adtak semmiféle receptet(Győr), és csak születés után amikor kijött a doki írt az én TAj számomra recepteket, de sok cuccot recept nélkül is be lehet szerezni ezt meg a védőnő köteles elmondani tudálékosok ezt miért nem mondtátok? Mi a fürdetőkrémet, popsikrémet, gyógyszertári alkoholt, a köldökpúdert is vény nélkül vettük, a patikusnak mondtuk hogy a leendő babónak vásárolunk és megkérdeztük a doki is ezt írja fel, azt mondta igen. A fürdetőt azóta is vény nélkül vesszük.
2008. máj. 28. 08:30
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia! Éppen tegnap beszélgettünk erről a védőnőmmel. Azt mondta, valószínűleg a kórházban adni fognak otthonra kis kiszerelésű kenőcsöt, stb., de ha nem, az sem baj, mert ők a gyermekorvossal kijönnek hozzánk, amikor hazaérkezünk a kórházból. Ezért fontos, hogy fel kell hívni a védőnőt a szülés után, és a hazaérkezés napján is, mert úgy alakítják a napjukat a gyermekorvossal, hogy ki tudjanak jönni. A gyermekorvos kiállítja a szükéges recepteket, apuka elszalad a gyógyitárba, és már meg is van minden. Azt mondta, akkor sem kell aggódni, ha 1-2 napig nem tudnak kijönni, a babát meg lehet fürdetni tiszta vízben is, sudocremet biztosan kapunk a kórházban, a köldökcsonk ápolását pedig lehet folytatni 1-2 nap múlva is. Amit még fontosnak tartott, hogy legyen itthon egy kis tubus Neogranormon kenőcs.

Remélem tudtam segíteni, sok boldogságot!

2008. máj. 28. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!