Nagyon sok kérdés-válaszban olvasom, hogy már a szülés előtt irattok fel kenőcsöt, fürdetőt, tápszert stb. De amíg nincs meg a baba és nincs neve, TAJ száma addig ezt hogy lehet? Mert nálunk csak utána írják fel.
Szia!
Én erről még nem hallottam,hogy előre felírnák.
De nyugodj meg,mert teljesen felesleges is lenne.
A kórházban receptekkel távozol,amire otthon szükség lesz az első napokban azok meglesznek.A gyerekorvos pedig hamarosan meg fog látogatni,vagy te viszed a babát hozzá,hol hogyan szokás.Akkor pedig ő vizsgálat után felírja amire még szükségetek lehet.
Üdv
De adnak a kórházban receptet kedves okoska.
Nekem mindkét gyerekemnél adtak,és adnak most is.
Talán csak nálatok nem.
Kedves tudálékoska, nem kell hülyének nézni a másikat, mert ott lehet éppen nem kapott receptet, ez nem az ő hibája.
Amúgy meg mindenhol kéne, hogy adjanak, kötelességük.
Szia! Éppen tegnap beszélgettünk erről a védőnőmmel. Azt mondta, valószínűleg a kórházban adni fognak otthonra kis kiszerelésű kenőcsöt, stb., de ha nem, az sem baj, mert ők a gyermekorvossal kijönnek hozzánk, amikor hazaérkezünk a kórházból. Ezért fontos, hogy fel kell hívni a védőnőt a szülés után, és a hazaérkezés napján is, mert úgy alakítják a napjukat a gyermekorvossal, hogy ki tudjanak jönni. A gyermekorvos kiállítja a szükéges recepteket, apuka elszalad a gyógyitárba, és már meg is van minden. Azt mondta, akkor sem kell aggódni, ha 1-2 napig nem tudnak kijönni, a babát meg lehet fürdetni tiszta vízben is, sudocremet biztosan kapunk a kórházban, a köldökcsonk ápolását pedig lehet folytatni 1-2 nap múlva is. Amit még fontosnak tartott, hogy legyen itthon egy kis tubus Neogranormon kenőcs.
Remélem tudtam segíteni, sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!