Szülés előtt pár kérdés? Kicsit most meglettem keverve, akkor ezek most hogyan vannak?
az utobbit nem vágom
az elöbbi meg úgy van hogy nem feltétlenül óránként de ha valaki nagyon nagyon figyel hát lehet .
én papírra már csak akkor írtam fel amikor rendszert véltem felfedezni benne az meg nem az egyórásnál volt ... hanem a 15 percesnél aztán 7-5.-... perceseknél.
Ha óránként jönnek a fájások akkor eléggé elúzódó lehet a szülés. de elöfordulhat és az is hogy pl 10 percesekkel kezdödik de azok órákon át nem gyorsulnak. meg az is hogy 3 percesekkel mint nekem.
a méhszáj már annyira mindegy ha szülés elött vagy. nálunk centibe adták meg 3 centire voltam 37-ik héten majd 42-ikre szültem.
Méhszáj értékei:
3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
Tehát neked végig 2 ujjnyira nyitva van..
Fájások...ritka, hogy óránkénti fájásokkal induljon a szülés... Amikor már feltűnik, inkább 20-15 vagy 10 percesek a fájások. Nekem mind a 4 szülés 10 percesekkel indult..
A védőnőd vagy a tankönyvi szöveget mondja vagy valamit nagyon összezagyvált.. esetleg nagyon tapasztalatlan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!