Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy kérjem töltsem le a papírt?

Hogy kérjem töltsem le a papírt?

Figyelt kérdés

gyesen vagyok (február 23 szülök akkor elviekben február 1 töl kérhetem a Tgyedet? második babára? mi kell hozzá?

elsö gyermekre csak családi jár akkor gondolom igaz?

2012. dec. 10. 11:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Micsoda? ebből semmit nem értek.:)

Mi az, hogy az első gyerekre csak családi jár???

A másodikra akkor hogy kapnál tgyást? Mi van???

2012. dec. 10. 11:55
 2/6 A kérdező kommentje:

ugy tudom hogy második gyerekre jár családi, tgyed, gyed, gyes

az elsö gyerekre megszünik a gyes.

2012. dec. 10. 12:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Az első babával jogosult voltál tgyásra? Ha igen, akkor most is az leszel, és a kiírt időpont előtt 28 nappal igényelheted a tgyást.

A nyomtatványt az OEP honlapjáról kell letölteni.

Ez a neve:

Nyilatkozat a tehességi-gyermekágyi segély megállapításához (NYIL. 40/thgys. r.sz.)

[link]

Ha a második babára megigényled a tgyást, a gyest nem veheted igénybe már az elsőre, és akkor rá valóban csak a családit fogod kapni. Az első babára meg a tgyást, később gyedet és végül gyest (plusz rá is a családit). Már ha megvolt előtte is a biztosított időd.

2012. dec. 10. 12:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem TGYED, hanem TGYÁS.

Ugyanúgy kérd, ahogy az első gyereknél kérted. A munkáltató ad nyomtatványt hozzá. (vagy az elsőnél nem így volt?)

Az első gyerekre valóban csak a csalási jár a továbbiakban.

2012. dec. 10. 12:05
 5/6 anonim ***** válasza:
mármint családi (nem csalási, bocsánat)
2012. dec. 10. 12:05
 6/6 A kérdező kommentje:
munkáltató nem kifizetöhely OEPtöl kaptam
2012. dec. 10. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!