Kinek milyen fekvese volt a babajanak a terhesseg folyaman? Nagyon sokat valtozik? Ugyertem, h fejjel lefele, vagy keresztben van a mehben? 20 hetes km
Az én babám már a 12. heti uh óta koponyafekvésű és soha nem is mondott mást a dokim. Az unokahúgomnál szinte minden egyes uh-on máshogy feküdt a baba, de mire eljött az idő befordult neki rendesen. Hát nem tudom hogy lehet-e érezni hol a feje én még eddig soha nem éreztem, hogy éppen a kezével, lábával, fejével furakodna, boxolna. Persze érezem minden mozgását, de csak találgatok, hogy éppen mijével piszkál engem.
29 hetes km
Nekem az elso babam jo sokaig harantfekvesu volt, tehat keresztben fekudt, meg a 20. het utan is. 27 hetesen eppen fejvegu volt, de 29 hetesen mar faros. A 32. heten pedig ismet azt mondtak, hogy fejvegu es ugy is maradt. En nem ereztem, hogy mikor foroghatott at, pedig nagy baba volt.
Azt, hogy mikor hol van kb tudtam, en a csuklasabol ereztem. A 28. hettol ereztem a csuklast ugy emlekszem, amikor mar fejvegu volt, akkor mar lent az alhasamban razkodott, amig faros volt, addig a bordaimnal volt a ritmikus csuklas.
23. héttől tarkófekvésű az én picurom is és szerintem nem is fordult meg az UH-ok között sem. Csak azért, mert lehet érezni, hogy hogy fekszik (persze bőven a 20. hét után!). Nekem mindig jobbra a köldököm alatt feszít, ilyenkor nyomja ki a kis popóját, amit teljesen ki lehet tapintani. Közben pedig a bal oldalamon deréktájban érzem az egyik, s ált. a borda alatt a másik lábát, amivel kitámasztja magát.
Amikor nagyon fáj a mocorgás, s félek, nem-e azért mert épp most fordul meg, mindig megvárom a fenékkitolást, s akkor megnyugszom:-)
A csuklásról meg annyit, hogy én 30 hetes korom óta érzem, s hiába lent van a feje, mégis a popsija körül szokott lüktetni. Gondolom, ahogy megrándul a teste, az a része ütődik a legintenzívebben a méhemhez.
De épp ma éreztem a kis a fejét is. Nagyon dúrva volt, mert egészen lent volt kitapintható...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!