Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit szoktak írni a 12 hetes uhra?

Mit szoktak írni a 12 hetes uhra?

Figyelt kérdés

Úgy tudom ez is genetikai uh. (ahhoz képest nem doki csinálta...)

Ehhez képest nekem csak a baba hossza (58 mm) és az 1.2-es nyakiredő érték van rajta, (ezek jók, ugye? ) illetve hogy egy élő magzat.

NEm kéne ennél többnek lenni rajta? Nem ilyenkor nézik, hogy zárt-e a velőcső és hasonlók?

Kinek mi a tapasztalata erről?

2009. aug. 19. 20:07
 1/4 anonim ***** válasza:

A 2. babamat varom 2 even belul es mindket esetben ezeket tartalmaztak a 12. heti uh lapok.

Combcsont hosszt, bdp-t, ac-t, stb csak kesobb mertek, ilyenkor az ulomagassag es a tarkoredo a legfontosabb.

Egyebkent azt se band, hogy nem doki csinalta, mert egy szonografus profibb lehet: neki ez a fo munkaja, folyamatosan ezzel foglalkozik, a doki meg elsosorban mast csinal, lehet, hogy napok is eltelnek ugy, hogy nem nyul uh-hoz. O is ert hozza persze, de minel gyakorlottabb valaki, annal pontosabban merhet es kereshet.

2009. aug. 19. 21:28
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem is csak ezek az adatok voltak az 12.heti uh-on. Itt főleg a nyaki redő vastagságára fektetnek nagyobb hangsúlyt, mert ezzel szűrik ki, hogy a babád nem-e down kóros. Ha ez az adat nem jó, akkor küldenek tovább vértesztre, vagy esetleg amniocentézisre (magzatvízvételre).

A velőcsőzáródási rendellenességet az AFP-ből 16.hetes uh.-on nézik, majd ezt követi még egy genetikai uh. 20 hetesen. A genetikai uh-ot mindig más uh-os orvos nézi, mert az egy külön szakma, ők erre vannak specializálva, ezt tanulták.

Boldog babavárást!

22 km

2009. aug. 20. 00:01
 3/4 anonim ***** válasza:
En pont tegnap voltam 12 hetes uh (13 hetes vagyok egy hetet csusztunk). Megneztem es nekem a baba hossza van rajta a fejtetotol a fenekeig 76mm. Az uh-s kepet hozzacsattoltak egy laphoz amin van egy grafikon, ezen van a tarkoredo, az uh, es a vervetel eredmenye osszekombinalva es ra van irva, hogy mit neztek. Az enyemen ez all: Down syndroma: 1:2980, Edwards syndroma: 1:260000, Pafat (bocsi ha nem jol irom) syndroma: 1:28000. A doki elmagyarazta, hogy minden adat jo es nekem ez eleg volt. Arra nem emlekszem mennyi volt a tarkoredohoz irva mert amikor mondta, hogy jok az eredmenyek nem is nezegettem igazan csak a kockazatokat.
2009. aug. 20. 10:45
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi, kicsit megnyugodtam. Azt hittem elkapkodták, mert nem volt semmi ez az uh... 3,5 órát vártam, én voltam az utolsó, így is kalandos votl, 3X hívtak be, mert nem jól feküdt a baba, a nő hisztizett, hogy miét nem 1 héttel később jöttem, mert még kicsi a baba, nem lát semmit (a doki írt ki mostanra) ....szóval hiszti volt...

Nálunk amúgy mindig ugyanaz a 3 nő van, dokit még sosem láttam, előző babámnál sem doki nézte egyik uhot sem...

2009. aug. 21. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!