Mit szoktak írni a 12 hetes uhra?
Úgy tudom ez is genetikai uh. (ahhoz képest nem doki csinálta...)
Ehhez képest nekem csak a baba hossza (58 mm) és az 1.2-es nyakiredő érték van rajta, (ezek jók, ugye? ) illetve hogy egy élő magzat.
NEm kéne ennél többnek lenni rajta? Nem ilyenkor nézik, hogy zárt-e a velőcső és hasonlók?
Kinek mi a tapasztalata erről?
A 2. babamat varom 2 even belul es mindket esetben ezeket tartalmaztak a 12. heti uh lapok.
Combcsont hosszt, bdp-t, ac-t, stb csak kesobb mertek, ilyenkor az ulomagassag es a tarkoredo a legfontosabb.
Egyebkent azt se band, hogy nem doki csinalta, mert egy szonografus profibb lehet: neki ez a fo munkaja, folyamatosan ezzel foglalkozik, a doki meg elsosorban mast csinal, lehet, hogy napok is eltelnek ugy, hogy nem nyul uh-hoz. O is ert hozza persze, de minel gyakorlottabb valaki, annal pontosabban merhet es kereshet.
Nekem is csak ezek az adatok voltak az 12.heti uh-on. Itt főleg a nyaki redő vastagságára fektetnek nagyobb hangsúlyt, mert ezzel szűrik ki, hogy a babád nem-e down kóros. Ha ez az adat nem jó, akkor küldenek tovább vértesztre, vagy esetleg amniocentézisre (magzatvízvételre).
A velőcsőzáródási rendellenességet az AFP-ből 16.hetes uh.-on nézik, majd ezt követi még egy genetikai uh. 20 hetesen. A genetikai uh-ot mindig más uh-os orvos nézi, mert az egy külön szakma, ők erre vannak specializálva, ezt tanulták.
Boldog babavárást!
22 km
Köszi, kicsit megnyugodtam. Azt hittem elkapkodták, mert nem volt semmi ez az uh... 3,5 órát vártam, én voltam az utolsó, így is kalandos votl, 3X hívtak be, mert nem jól feküdt a baba, a nő hisztizett, hogy miét nem 1 héttel később jöttem, mert még kicsi a baba, nem lát semmit (a doki írt ki mostanra) ....szóval hiszti volt...
Nálunk amúgy mindig ugyanaz a 3 nő van, dokit még sosem láttam, előző babámnál sem doki nézte egyik uhot sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!