Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az orvosom Corinfar tablettát...

Az orvosom Corinfar tablettát írt fel a keményedésre, de a betegtájékoztatóban az van, hogy fejlődési rendellenességet okoz, ezért nem szedhető, bevehetem?

Figyelt kérdés
Felhívtam az orvost, azt mondta, nem okoz, 30 éve ezt használják, és nyugodt lelkiismerettel mondja, hogy bevehetem.
2008. máj. 27. 12:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia én tuti nem venném be itt olvastam hogy a keményedésre magneb6 szednek üdv 22hetes kismama
2008. máj. 27. 12:50
 2/8 anonim ***** válasza:

Én biztosan nem venném be.

A Magne B tényleg jobb rá.

Boldog babóvárást!

35 hetes kismami

2008. máj. 27. 12:52
 3/8 anonim ***** válasza:

Az orvos biztosan jobban tudja, ha nyugodtan adható, de pontosan mire is írta ezt? A Corinfar-t szívbetegségek és magas vérnyomás kezelésére használják.

Kísérletek valóban mutattak embriotoxicitást, de ez emberi terhességben nem bizonyított.

Mindenesetre nem ajánlott terhesség alatti szedése, de ennek eldöntése természetesen az orvos feladata.

2008. máj. 27. 13:03
 4/8 A kérdező kommentje:
MagneB6-ot szedek, 2X2-t, mellé írta fel a doki. Amúgy 29hetes vagyok.
2008. máj. 27. 13:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Ja és a méhszájam 2000 már egy ideje.
2008. máj. 27. 13:07
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Magas a vérnyomásod is?Mert arra szokták ezt írni.

Még senkitől nem hallottam,hogy terhesen szedették vele,de biztos tudja a doki.Én azért más orvos véleményét is kikérném ez esetben.Magne B6-ból 3x2 szoktak szedetni nálunk.De én a béres magnéziumját szedem,ami szintén B6-al van.Sokkal olcsóbb,2szem elég belőle,és nekem jobban használ keményedésre mint a magneB6.

Minden jót,üdv

2008. máj. 27. 14:36
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem magas a vérnyomásom, általában 110/70 körül szokott lenni.
2008. máj. 27. 14:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy jártam, kétóránkénti keményedésre írta fel, + a magnéziumot. Kiváltottam a gyógyszert, a patikus már vágta a pofákat, erre elolvastam a betegtájékoztatót, jól megijedtem, megkérdeztem még egy pár patikust meg ismerőst, hogy mit gondolnak róla, mindegyik örjöngött, hogy ne szedjem be , hála nekik, 3 nap kórház és majdnem egy szülés lett az eredménye 25 hetes terhesen.

Szóval szedni kell, a gyógyszergyárak ebből a szempontból szemetek, mert semmiért nem hajlandóak felelősséget vállalni! Viszont az orvos, aki felírja, az igenis vállalja a felelősséget, neki se lenne jó, ha emiatt börtönbe csuknák! Nos, azóta szedem és jobban is vagyok, leszámítva, hogy olyan kába vagyok, hogy felkelni sem bírok. De végül is ilyenkor pihenni kell. Tehát még jól is jön ez az irdatlan kábaság (nagyon rossz), mert egyébként meg jönnék-mennék és annak, aki görcsöl, igen is muszáj feküdnie.

2009. máj. 29. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!