Mi van akkor ha szülés előtt szűnik meg a munkahelyem?
Figyelt kérdés
2012. szeptemberétől van munkám, és 2013 március végére vagyok kiírva. Mi van akkor ha mondjuk januárban februárban megszűnik a munkahelyem???
Akkor hogy van a GYED? Meg a TB? Tud erre nekem válaszolni valaki? Köszönöm szépen!
2012. dec. 4. 15:35
1/3 A kérdező kommentje:
Pontosítok! Ha meg is szűnik január-februárra, akkor is meglesz a 365 biztosított napom. Nem erre vagyok kiváncsi, hanem hogy a szülés napjáig biztosítottnak kell lennem. Ugye? Ha meg véget ér a munka, akkor magam után fizetem a TB-t, az elegendő?
2012. dec. 4. 15:42
2/3 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy ha a munkaviszony megszűnését követően 42 napon belül szülsz, akkor ugyanúgy jár a tgyás, gyed. (Tgyást már megkezdheted szülés előtt is, max. 28 nappal előtte, és akkor biztosított is vagy, mert tgyás és gyed is biztosítási jogviszonynak számít.) Köztes időszakra esetleg kiírhatnak táppénzre.
3/3 anonim válasza:
Az, hogy fizeted a tb-t magad után az nem elegendő, ilyen szempontból nem számít biztosítási időnek. Ha megszűnik a munkahelyed, utána menj álláskeresésire, és akkor jogosult leszel az ellátásokra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!