Ha még tanulo vagyok és nincs bejelentett munkahelyem, akkor fizetnek utánam tb-t? Igy kapok valami kedvezményt, vagy kaphatok valamiféle segélyt szülés után, meg a kezeléseken?
Szia!
Nagyon jó hírem van, ha felsőoktatási intézmény hallgatója vagy: IGEN, kapsz TGYÁS-t a 180 napra és GYED-et is a baba 3 éves koráig. A TGYÁS elfogadható összeg, a GYED elég sovány.
Ajánlom, hogy a pontos összeget nézd meg az oep.hu oldalon az "ellátások" címszó alatt.
Ami az ellátást illeti, természetesen jár neked az ingyenes orvosi ellátás.
gyed-et biztos, hoyg nem fogsz kapni, mert az nem jár alanyi jogon, munkahelyhez, fizetéshez kötött. gyes-t viszont kaphatsz, de az édes kevés (kb. 25 ezer havonta).
kapsz caládi pótlékot is, és a szülés után EGYSZERI
Szia!
Utánanéztem a TGYÁS-odnak. Ezt akkor is kaphatod, ha nem felsőfokú iskolába jársz! És jól emlékeztem, az alapja a minimálbér kétszere, ami 2008-ban 138.000,-/hó tehát ennek a durván 52%-át kaphatod készhez, ha megigényled 180 napon keresztül. Ez pedig azért mégiscsak több, mint a GYES.
És persze ezok a juttatások is járnak, amikről a többiek írtak (egyszerü szülési segély, családi pótlék, GYES a babád 3 éves koráig)
Szerintem járj utána a dolognak!
A védőnő sokat segíthet.
Gondtalan babavárást kívánok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!