Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet ekkora eltérés 2 UH...

Lehet ekkora eltérés 2 UH között? Veletek is történt ilyen? Melyiknek hihetek?

Figyelt kérdés

-Tegnap voltam fizetős UH-on (12) hetesen.Ezek lettek az értékek: CRL:5,43 NT:1,2

Negyed órát nézegették,méricskélték hüvelyi UH-on.

-Ma voltam SZTK-s rendelésen,ahol ezt mérték: CRL:7,2 NT:2,4!!!

Hasi UH volt max 3-4 percben.

Főleg az NT érték aggaszt,azt mondták a határérték teteje és nincs gond.Belefér!

2009. aug. 19. 12:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az a kérdés, hogy aki az ultrahangot csinálta mennyire érti a dolgát. Én is megjártam az SZTK-val, a doki nagy lazán diagnosztizált egy 4 cm-s miómát, persze no komment, ahogy ott szokták. Aztán este meg a magándokim is megnézte, és szerinte meg nincs miómám.

Szerintem nem túl könnyű értelmezni az ultrahangon látottakat, mástól is hallottam már, hogy hülyeségeket mondtak neki, nem minden doki ért hozzá eléggé.

Annak higgy, akit jobb szakembernek tartasz, vagy akiben jobban megbízol. Gondolom ez a magándokid, ha már őt választottad. Ahogy írtad, ő alaposabb is volt.

2009. aug. 19. 12:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

szia, amit biztosan tudni, hogy a hüvelyi UH-gal ilyen kicsi korban pontosabban lehet mérni, mint hasival. Nekem magándokim van, ő azt mondta a 12 hetes vizsgálatot még hüvelyivel csinálja, úgy pontosabb.

Amúgy szerintem ezek a fizetős UH-ok elég jólképzett szakemberekkel vannak ellátva, én is múlt héten voltam 4D-n, és nagyon jól láttak mindent.

Az Sztk-ról meg annyit, hogy nekem meg a petefészkemben tapintottak kézzel vmi kis cisztát vagy daganatot (így mondta az orvos), másnapra természetesen elrohantam a magánorvosomhoz (aki nem pesten van, ezért nem hozzá mentem először), és azt mondta, hogy semmi nincs, megnézett UH-gal, meg is mutatta nekem, hogy megnyugodjak.

Ezért kezdtem nála a terhességemet, és nem itt egy Sztk-s orvosnál. Bízz meg a fizetős UH-ban!

2009. aug. 19. 12:24
 3/6 A kérdező kommentje:

Nincs magándokim,csak elmentünk egy fizetős genetikai UH-ra is,mert ide bejöhetett a férjem is és persze több szem többet lát.Az ottani gép sokkal komolyabbnak tűnt,mint az SZTK-s.

Egyébként olvastam,hogy az NT (tarkóredő) határértéke 3-ig jó.Úgyhogy nem tragédia a 2,4 csak furcsa,hogy egyiknél ezt mérik a másiknál meg azt.

2009. aug. 19. 12:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Te még mindig jobban jártál, mint én!

Pénteken voltam SZTK-s UH-n, ahol azt monsta az orvos, hogy 7-8 hetes vagyok, és nincs szívhang.

Ez péntek du-n fél 3-kor volt. Akkor már sehova nem tudtam menni.

Hétfőn korán elindultunk a férjemmel egy másik kórházba (az is SZTK-s, de megyei), és alig bírtam kivárni a sort.

Ott kivetítős UH volt, és láttam a kicsi szívét piros színnel, és mozgott. Utána a szívhangot is meghallgathattuk. A férjem bejöhetett velem, és végig fogta a kezem.

Amikor meghallottam a kicsis szívhangját, elsírtam magam.

Az asszisztens azt mondta 10 hetes, a kornak megfelel mindene. Megnyugtatott, hogy minden rendben lesz, és járhatok oda is UH-ra, ha nekem ez így jobb.

Szóval SZTK és SZTK között nagy a külömbség. Meg nem is orvos vizsgált a megyei kórházban, hanem UH asszisztens, és minden kérdésemre válaszolt.

Az orvos meg nem mondott semmit, pedig már másodszor voltam nála UH-n, először azért, hogy megállapítsa a terhességet. Ráadásul 1. baba, sokat vártam rá, és mint mindenki első terhességnél, én is izgulok, hogy minden rendben legyen.

Sajnos az előző nődokim külföldre költözött, ezért kellett váltanom.

Amúgy fogadott orvos nélkül fogok szülni, mert már nem bízok bennük.

2009. aug. 19. 14:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Valamelyik nagyon rosszul lett merve es ha a sajatomhoz hasonlitom, akkor inkabb az elso hiheto.

Foleg, ha tudod, hogy mikor fogant a babad es nem lehet masfel-ket hetes csuszas.

Ugyanis en epp ma voltam uh-n, tudom a fogantatas datumat. Hasi uh volt, nagyon pontos szonografus, mindent haromszor mert le es mindig ugyanazokat az ertekeket kapta. Eszerint nekem a CRL 67 mm lett es az uh gep kidobta hozza, hogy kereken 13 hetes a babam (az utolso mensi datuma nem volt megadva, tehat csak a meretekbol lett kalkulalva es mensi szerint 13+1 napos lennek, tehat nagyon pontos lett a meres). Az 54-es CRL, amit neked eloszor mertek, az tenyleg kozel 12 hetes terhesseghez tartozik, a 72-es, amit masodszor mertek, az mar olyan 13,5 hetes koruli baba merete, azt meg biztosan tudnad, ha ennyivel idosebb lenne a babad.

(Kb a 14. hetig a babak egysegesen fejlodnek, meg nincsenek genetikai meretbeli elteresek, amit oroklottek, ezert eddig a pontos meretbol nagyon precizen meghatarozhato a kor).

Szoval szerintem az elso CRL a jo, es gondolom, hogy akkor az elso tarkoredo, ne aggodj!

2009. aug. 19. 17:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! 40 hetes km vagyok és nemrég beszélgettem erről a dokimmal. Azt mondta, hogy "jelentős" tévedések lehetnek a méréseknél, ami ilyen korai időpontban még feltűnőbb. Nem mindegy hol mérik éppen, mikor állítják meg a képet hozzá. Nem is túl tiszta a baba körvonala, úgyhogy... Egyik adatod sem rossz a kiírásod szerint, ne aggódjatok! A fizetős ultrahangról zárójelben annyit, hogy nekem ott azt mondták min. két héttel idősebb a babám, mint amit a kórházban mondtak. Ehhez képest még mindig cipelgetem az eredeti sztk-s kiírásnak megfelelően :d
2009. aug. 20. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!