20éves kis mama vagyok. Mit gondoltok érdemes megcsináltatnom a Down- kór szűrést?
20 évesen estem teherbe, megcsináltattam! Így nyugodtabbak voltunk mi is.
21/L 10 hós fiúcska anyukája
"hiába drága és végeredményben nem is pontos maximálisan, mégis egy rizikófaktor kiküszöbölése. plusz egy dolog,amin nem kell izgulni."
Igen, nem kell izgulni?
És mit csinálsz, ha rossz az eredmény?
Akkor kell csak igazán izgulni, mert akkor döntéshelyzetben vagy, pedig az is lehet, hogy a vizsgálat tévedett.
Én ismerek olyan anyukát, akinek azt mondták, hogy downos lesz a gyereke, hosszas tépelődés után úgy döntöttek, hogy megtartják betegen is, majd megszült egy tök egészséges babát.
Kinek kell ez a procedúra? Ha nincs vizsgálat, akkor ezt az egészet megspórolják.
És ajjaj, ha arra gondolok, hogy a vizsgálat miatt elvetetik az egészséges babájukat... Vajon hányan tesznek így? Esetleg egy rég óta várt babával?
Mert a legtöbben mégis csak a "rizikócsoportból" végeztetnek el ilyen vizsgálatokat...
Az nem is volt kérdés, persze hogy az él vele, aki akar. :o)
Kérdező azt kérdezte,hogy elvégezze-e, én megvilágítottam a kérdést egy másik oldalról, ennyi.
Dönteni ő fog.
Off: Czeizelről nagyon meg van a véleményem (első sorban mint emberről, másodsorban, mint genetikusról, ismerős személyes tapasztalatával alátámasztva, de ez nem volt kérdés), úgyhogy én semmifajta műsorát nem fogom nézegetni, de ez szintén mindenkinek a maga döntése...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!