Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20éves kis mama vagyok. Mit...

20éves kis mama vagyok. Mit gondoltok érdemes megcsináltatnom a Down- kór szűrést?

Figyelt kérdés
2012. dec. 2. 22:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Egyetértek a 7essel! Egyébként én is 20 vagyok, megcsináltattam. Úgy gondolom nem veszítettem vele semmit, max a pénzt, az meg úgy is el ment volna másra is! Nálunk 25.000 volt a vérvétel + a maagán UH, ha érdekel
2012. dec. 3. 07:16
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem csináltattam meg. Ismerek olyan anyukát aki teljesen negatív kombinált teszt eredménnyel down-os babát szült.
2012. dec. 3. 08:07
 13/17 anonim ***** válasza:
Én meg ismerek olyan anyukát,aki soha nem dohányzott a terhesség alatt,mégis oxigénhiányos, agyi alul működéssel világra jött babát szült! Most akkor dohányozzon mindenki, mert úgyis mindegy???
2012. dec. 3. 08:20
 14/17 anonim ***** válasza:

20 évesen estem teherbe, megcsináltattam! Így nyugodtabbak voltunk mi is.

21/L 10 hós fiúcska anyukája

2012. dec. 3. 09:17
 15/17 anonim ***** válasza:

"hiába drága és végeredményben nem is pontos maximálisan, mégis egy rizikófaktor kiküszöbölése. plusz egy dolog,amin nem kell izgulni."

Igen, nem kell izgulni?

És mit csinálsz, ha rossz az eredmény?

Akkor kell csak igazán izgulni, mert akkor döntéshelyzetben vagy, pedig az is lehet, hogy a vizsgálat tévedett.

Én ismerek olyan anyukát, akinek azt mondták, hogy downos lesz a gyereke, hosszas tépelődés után úgy döntöttek, hogy megtartják betegen is, majd megszült egy tök egészséges babát.

Kinek kell ez a procedúra? Ha nincs vizsgálat, akkor ezt az egészet megspórolják.

És ajjaj, ha arra gondolok, hogy a vizsgálat miatt elvetetik az egészséges babájukat... Vajon hányan tesznek így? Esetleg egy rég óta várt babával?

Mert a legtöbben mégis csak a "rizikócsoportból" végeztetnek el ilyen vizsgálatokat...

2012. dec. 3. 09:36
 16/17 anonim ***** válasza:
rossz eredmény esetén ezért van az amniocentézis! de az,hogy homokba dugjuk a fejünket nem megoldás. a "ha nem tudjuk,nem fáj!" nem túl célravezető. persze,hogy pánik van,ha kiderül,hogy beteg a baba és természetesen téves eredmények is születek már. de Czeizel doktorbácsi ezekről is beszél. ezért kell nézni a műsort. nem ágállok maximálisan mellette,mint elmondtam,de ellene sem kell lenni. ez egy lehetőség. az él vele,aki akar.
2012. dec. 3. 10:00
 17/17 anonim ***** válasza:

Az nem is volt kérdés, persze hogy az él vele, aki akar. :o)

Kérdező azt kérdezte,hogy elvégezze-e, én megvilágítottam a kérdést egy másik oldalról, ennyi.

Dönteni ő fog.

Off: Czeizelről nagyon meg van a véleményem (első sorban mint emberről, másodsorban, mint genetikusról, ismerős személyes tapasztalatával alátámasztva, de ez nem volt kérdés), úgyhogy én semmifajta műsorát nem fogom nézegetni, de ez szintén mindenkinek a maga döntése...

2012. dec. 3. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!