Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20éves kis mama vagyok. Mit...

20éves kis mama vagyok. Mit gondoltok érdemes megcsináltatnom a Down- kór szűrést?

Figyelt kérdés
2012. dec. 2. 22:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Majd az orvos az eredmények alapján eldönti,hogy javasolja,vagy sem az AFP után a további kivizsgálásokat.
2012. dec. 2. 23:07
 2/17 anonim ***** válasza:
22%
20 hetes vagy.. ok. mire időpontot kapsz az jó esetben még egy hét. aztán mire eredmény lesz, az még kb 2. 23 hetesen döntöd majd el, hogy megtartod-e, ha beteg? naugye. kicsit kicsúsztál az időből, márcsak reménykedhetsz, hogy egészséges. Valszeg az is lesz.
2012. dec. 2. 23:16
 3/17 anonim ***** válasza:
74%

hupsz... bocsi.. nem 20 hetes vagy, hanem 20 éves.

És igen, orvos fogja javasolni, és vannak már vértesztek is, ami alapján lehet következtetni, hogy kell-e amnio, vagy nem.

2012. dec. 2. 23:17
 4/17 anonim ***** válasza:

Ha úgy jobban érzed magad, akkor csináltasd meg, szerintem felesleges.

Én 19 évesen szültem a második babát, most vagyok 21 és a harmadikat várom. Egyiknél sem csináltattam meg:)

17hkm.

2012. dec. 2. 23:21
 5/17 anonim ***** válasza:
30-35 éves koromig szültem. Nem csináltattam ilyesmit.
2012. dec. 2. 23:27
 6/17 anonim ***** válasza:
19 éves vagyok.Nemsokára 20.Van egy 3 hónapos lányom.Én nem csináltattam meg!De te ha ugy nyugodtabb leszel akkor csináltasd meg,ugy ahogy előttem is írták!
2012. dec. 2. 23:51
 7/17 anonim ***** válasza:

Nagyon sok kérdezőnek javasoltam már itt: Nézzétek Dr. Czeizel Endre műsorát, a 9 hónapot! szinte az egész műsor erre a szűrésre (és az őssejt raktározásra) épül. Ide vonatkozólag azt is elmondja,hogy igaz csak a 35 év feletti pároknak ajánlatos elvégeztetni, mert nekik nagyobb esélyük van a beteg babaára, de ettől függetlenül a fiataloknak sem 0! így a mai statisztikák szerint sokkal több 20-as éveiben járó kismama hoz világra down-os gyermeket,mint 35 év feletti. hiszen őket kiszűrik, míg a 20-as korosztálynak ez nem kötelező.

én is megcsináltattam, 23 évesek vagyunk. igaz valójában nem voltam vele megelégedve,mert 100%-ig nem ad pontos eredményt, sőt az van a papír alján,hogy: "Ez a negatív eredmény nem zárja ki a down-szindróma meglétét,csak kis valószínűségére utal." Ez egy kiskapu a szűrést végző társaság számára,hogy "mi kiszűrtük, szerintünk nem lesz beteg a gyereked,de ha mégis,akkor bocs,de szóltunk előre!" Ehhez képest az összeg,amit elkérnek gyalázatosan sok.

Nos, írtam pro és kontra is, végezetül mégis a pro mellett döntenék és számodra is javasolnám a szűrést akár hány éves vagy. Nekünk is felajánlotta a dokink,hogy van egy ilyen lehetőség, élünk-e vele. Éltünk,hiszen hiába drága és végeredményben nem is pontos maximálisan, mégis egy rizikófaktor kiküszöbölése. plusz egy dolog,amin nem kell izgulni. és ez nagy kincs a terhesség alatt! :)

2012. dec. 3. 03:57
 8/17 anonim ***** válasza:
Egyetértek az elözövel.én 22vagyok és én is megcsináltattam nem is gondolkodtam rajta,igaz h nem 100% a teszt azért megnyugtató volt látni h minden rendben. Ha netán beteg gyerek születik nem ugy kell leélnem az életemet h megelözhettem volna. 26hkm
2012. dec. 3. 06:18
 9/17 anonim ***** válasza:
22 éves vagyok én is megcsináltattam mert az a biztosabb!
2012. dec. 3. 07:06
 10/17 anonim ***** válasza:

Én megcsináltattam. Sőt az Istenhegyi úton, mert ott dolgoznak legkevesebb hiba százalékkal!

Nyilván nem lehet mindent kiszűrni, de amire van lehetőségem, azt igen!

2012. dec. 3. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!