Mi értelme van annak, ha 2 nevet adunk a babának?
Fúúú, nekünk egy nevet is elég volt kitalálni. :)
Nekem meg 2 nevem van és baromira utálom aláírni, mert nagyon hosszú.
Az értelmét én sem tudom,mindkét gyerekemnek "csak" 1 keresztnevet adtunk.
Igazából ha nem tetszik a neve,megváltoztathatja felnőttkorában a keresztnevét is ha akarja a gyerek,szóval végképp nem értem a 2 keresztnevet.
Mi például több okból is két nevet választottunk hamarosan születendő gyermekünknek.
Az egyik (és egyben a fő) ok,hogy így az apukája nagyon boldog,hogy az Ő nevét kapja a pici,mégis meglesz az én örömöm is,mert az öcsém nevét is odabiggyesztjük.
A másik az,hogy tök jól hangzik együtt a két név :)
Mellesleg elárulom,hogy érdekes módon,mikor a névválasztás időszakát éltük,rögtön tudtuk,hogy mik lesznek a fiunk nevei,de a lánynévnél fel sem merült,hogy duplázzunk,csak egy nevet választottunk....
a lányomnak is 2 nevet adtam, mert így jobban megy a vezetéknévhez, és jobban is hangzik. Renáta Ramóna
A fiamnak csak 1 van, Balázs.
Sokféle oka lehet. Nekem azért van két keresztnevem. Mert valójában az egyik az utónevem, ezt a szüleim választották, a másikat a keresztelésem alkalmával kaptam, tehát az a valódi keresztnevem, ami egyben a keresztanyám neve is, mert nálunk ez a szokás.
De hallottam olyat is, hogy egy ritkább és egy gyakoribb nevet vállasztottak, hogyha a ritka név nem tetszik majd a gyereknek, akkor használhassa a másikat. És olyat is, ahol az első lány az anyukája nevét kapta második névként, a fiú az apukáét, a másik 4 pedig azért kapott két nevet, hogy ne legyen különbség, de a második nevet nem használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!