Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Apasági nyilatkozat?

Apasági nyilatkozat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 26 hetes kismama vagyok.

A Kedvesem rengeteget van külföldön, és most azt mondták nekem, hogy a kicsi születése előtt 2 hétnél későbbi apasági nyilatkozatot nem fogadnak el. Ti erről mit tudtok?

2012. nov. 28. 22:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom, te merre laksz, de Székesfehérváron nincs ilyen! Mi is ebben az időben csináltattuk! Hívd fel az irodát és kérdezd meg az a biztos!
2012. nov. 28. 22:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem hallottam még ilyenről, nálunk már van aki a 28-30.héttől elintézik.

Ha mész terhesgondozásra, ott kérdezd meg.

Különben honnan kellene tudnia az embernek hogy mikor fog megszületni, mi van ha túlhordja az ember?

Nem tudom, szerintem ez nem igaz.

Szülés után is lehet tenni nyilatkozatot.

2012. nov. 28. 23:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem tudok ilyenről.Mi szülés előtt kb 3 hónappal intéztük és elfogadták.
2012. nov. 28. 23:26
 4/8 Babeli Zurzavar ***** válasza:
pont ahog az elso, en is azt akartam mondani hogy fehervaron a szent gyorgy korhazban nem problemaztak ilyesmin....lehet korhaza valogatja!
2012. nov. 29. 01:02
 5/8 anonim ***** válasza:
fogantatás időpontjától megtehető a nyilatkozat és a szülés után is!!!! nem változott szerintem, de ha megyek ma dolgozni, akkor megnézem neked pontosan a jogszabályt!!!!
2012. nov. 29. 05:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Mivel az apasági visszavonhatatlan, ezért a terhesség megállapításától a szülésig megtehető a nyilatkozat. Szülés után is el lehet intézni, csak akkor először anya nevére kerül a baba. (Barátnőmék így jártak, kora baba lett, nem volt még nyilatkozat, de kb 2 hét alatt apa nevére került a pici utána.)

Minden terhességhez külön apasági kell és a kiskönyvvel kell igazolni a terhesség "meglétét" és a szülés várható idejét. Amúgy sem a kórháznak kell leadni a papírt, hanem a kórházon belül annak, aki az anyakönyvet kiállítja.

Nyugi, van időtök, ha hazajön párod, elmentek és kb 20 perc alatt kész is.

Boldog babavárást! :)

2012. nov. 29. 08:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Én veszprémi vagyok nálunk sincs ilyen. Nálunk csak az van kikötve hogy 36hétig meglegyen csináltatva.
2012. nov. 29. 10:10
 8/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a gyors és pontos válaszokat :-)

Sok aggódástól mentesítettetek, egyébként a veszprémi kórházba járok, most hagytam ott a Fehérvárit.

Köszönöm még egyszer a válaszokat! :-)

2012. nov. 29. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!