Fogadtál szülész-orvost, szülésznőt? Ha igen, mennyit fizettél nekik a szülés után?
Orvost igen. 80at adtam. Rengeteget torodott velem, a szules napjan reggel 6- tol mellettem volt, csak enni ment el -akkor is megkerdezte, hogy mehet e....
Császár lett a vége, előtte elmondta, mi az előnye, mi a hátránya, utána a kórházban töltött minden nap meglátogatott, sőt, a gyerekemet is megnézte minden nap. Halas voltam neki, igy megpróbáltam ezt pénzzel is kifejezni. 9 éve volt.
És fővárosi vagy vidéki kórházban szültél?
Mondtak konkrét összeget, vagy amennyit gondoltál?
Budapesten a SOTE II-n fogok szülni. Fogadtunk szülésznőt. Összesen max 150e-t fogunk adni a kettőnek, még nem tudjuk milyen megosztásban. Kiderül, hogy mennyit kell a dokinak mennyit a szülésznőnek velünk törődnie.
36h km
Vidék, megyeszékhely, havi 13ezer a dokinak, a szülés után 30ezret adtam neki. Volt vágásom, nem nagy.
A szülésznőmnek is 30at adtam. Mindkettejükkel nagyon meg voltam elégedve.
Budapest, Honvéd Kórház (2011):
Csak a legvégén (32. hét) kérdeztem a dokit, hogy lehet-e rá számítani. Azt mondta igen, csak ne az x. hétvégén szüljek, mert akkor nem lesz itthon. Pont akkor szültem. Ennek ellenére, mivel sztk-s terhesgondozáson voltam nála, soha semmit nem adtam és nem is kért és mindig nagyon normális, korrekt volt, segített, meg lehetett vele beszélni, rendesen TÁJÉKOZTATOTT!!! Ezért mi a párommal adtunk neki is (60 ezret).
Az ügyeleteseknél szültem, szülésznő 30-at kapott, ő végig ott volt velünk, rendes volt, pedig nem volt fogadott! A csecsemős nővér is sokat volt mellettünk, mi adtunk neki is 15-öt. Ő utána kinyomozta a telefonszámom és felhívott, hogy eszméletlen kedvesek vagyunk és hogy nem is tudja és nagyon köszöni, és bármikor, ha gond van hívjuk segít a kicsivel.
A két doki közül az egyik egy szerintem 'para..t' nő volt (udvariatlan és bárdolatlan is), csak azért kapott egy 10-est, hogy hátha ez elég kevés ahhoz, hogy rosszul érezze magát. A másik idősebb pasi, viszont nagyon emberséges volt, magyarázott, segített, másnap is benézett hozzám. (Ja és nehéz szülésem volt.) Ő is kapott 15-öt. (Végül is fél órát töltött velünk a legvégső "hajrában".
(Tudom ez összedava sok, de akkor megengedhettük magunknak.)
Előtte az István Kórházból volt dokim, ő kerek perec közölte, amikor megkérdeztem, hogy vállal-e és ilyenkor mivel számolhatok, hogy ő bizony 100 ezer alatt nem szokott kapni. Mellesleg ha kértem számlát a vizsgálatról, akkor 15 ezret kért, egyébként, meg 10-et alkalmanként. Szóval lecseréltem (nemcsak ezért).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!