Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ausztriában élők segítségét...

Ausztriában élők segítségét kérem, info kellene, hová forduljak?

Figyelt kérdés
Kisbabát várok. nem terveztem,de jött és örülök. Egy gyárban dolgozom Steyr környékén,négy műszakban. Köteles vagyok bejelenteni a várandósságomat az itteni törvények szerint,és mivel nehéz a munkám és veszélyeztetett terhes vagyok,fontos is lenne. Csakhogy hiába kapnak védettséget az állapotos nők,ha a cég bizonyítani tudja,hogy nélkülözhetetlen a munkám(márpedig az,mert a műszakomban egyedül végzem ezt a munkakört),és állapotos nő éjjel nem dolgozhat,akkor felmentést kapnak és kirúghatnak. ebben az esetben itt állok a babával a hasamban,és segélyből kell élnem,ami nem fedezi a lakásbérlés költségeit,és nincs érvényes biztosításom sem. Másrészt vetethetem magamat táppénzre,de sajnos a táppénz alatt is felmondhatnak,ebben az esetben a betegállomány végéig jár a bérem 50% és kapok segélyt is,de csak max. 26 hétig. tehát amikorra a baba megszületik,nem lesz biztosításom,nem lesz fizetésem,ergo nem kapunk semmit,se gyedet,se familienbeihilfet,szintén csak segélyt,ami nem fedezi a megélhetésünket. esetleg elvetethetném a babát(amit nem szeretnék,csak a teljesség kedvéért),akkor 4-6 hét betegállomány,de a cégem egy hét krankenstand után elküldi az embereket,szóval akkor megint se munka,se biztosítás,se gyerek. patthelyzetben vagyok,és nem tudom,melyik szervezethez tudnék fordulni jogi segítségért. A hatodik hétben vagyok,még senki nem tud az állapotomról,de a rosszullétek miatt hamarosan lebukok,addigra valami megoldásnak kell születni. tudtok segíteni?

2012. nov. 27. 10:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnos szerintem nincs mit tenni. De azért keress fel mindent én azt teszem. Mert én is ugyanígy jártam. 11hetes vagyok, fekete munkám volt se bíztósítás semmi. Próbálkoztam a munkáltatómnál hogy jelentsen be mert orvoshoz kell mennem stb. mert ugye azt sem tudtam itt. Én a babát választottam. Haza kellett mennem hogy orvohoz menjek stb de otthon is csak a fizetni való várt mert itt sem volt biztósításom, így vissza kellett fizetnem visszamenőleg is 2évre a tb-t. 3napot kértam , azt mondta nem megy .. kirugott. Én is sokat gondolkodtam hogy megtartsam-e. Én nem tudtam megválni tőle. most én is próbálkozok esetleg próbáld te azt hogy egy új munkát amit még tudunk csinálni, minnél tovább. Én haza nem szeretnék menni. Ne haragudj hogy igazán nem segítettem. De én is nagyon ki vagyok. Emiatt a kilátástalanságtól. Apuka veled van? ha gondolod beszélgethetünk.
2012. nov. 27. 11:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező

Jelenleg 33+2 hkm vagyok.Kint dolgoztam tavaly augusztustól ez év márciusáig.Haza jöttem ,mert éppen váltam az ex férjemtől,de közben lett egy kapcsolatom.Március 31 től május 26 ig voltam(tunk)itthon magyarba.Áprilisba teherbe estem a jelenlegi páromtól és igy kivittem őt is melózni a volt munkahelymre mert visszavettek.Ausztriába (Kitzbühel)szobalányként melóztam és a párom is takaritott.14 hetesen mondtam meg kint hogy terhes vagyok.Igazolást kellett keritenem a cégnek hogy mikorra várható a kisbabánk ,mert ha nem akkor kirugnak.Teljesen megváltozott a munka rendem.Csak fürdőt takarithattam és el kellett felejtenem a 100%os vegyszerek használatát.Vasárnap szigoruan szabadnap és napi 6 órát melózhattam.Igy mivel a párom velem volt ő csinálta a szoba részt én pedig a fürdő részt és igy kitudtuk huzni az időt mikor végleg haza jövünk.De én nem voltam ilyen helyzetben mint te.Szerintem keress egy olyan állást ami kicsit másabb mint ez,mert mindenhol megvannak a szabályok,de válts időbe nehogy baj legyen,vagy egyálltalán átvesz e másik cég hogy kismama vagy.Vagy addig még nincs meg a kisbabád gyere haza szüldd meg itthon és go vissza.Mi is igy fogunk tenni,megyünk vissza és folyt köv mert vissza vesznek minket.

Remélem segithettem

2012. nov. 27. 12:00
 3/3 A kérdező kommentje:

hát lányok,nem dobtatok fel...voltam az önkormányzaton lakást igényelni,de amúgy annyiba kerül,mint egy másik albérlet,és várni is kell. holnap munka után megyek a kamarához érdeklődni,és az itteni gyámügyes-szerű ügyintézőhöz. végső esetben hazamegyek,ott olcsóbb a lakásbérlés,csak azt nem tudom,később esetleg visszavesz-e majd a cég. szeretném,ha a kicsinek könnyebb élete lenne,és erős alapokat kapna,ha itt járna majd bölcsibe,oviba. van apuka is,persze,csakhogy a baba védekezés mellett fogant,a kapcsolatunk szinte egyidős vele,és nincs elragadtatva a gyermekáldástól,neki már van egy nagyfia,és sok rossz tapasztalata a terhes barátnővel,az újszülöttgondozással,a költségekkel,felelősséggel kapcsolatban. őszintén szólva megértem,mert én sem akartam gyereket szülni,jól elvoltam. de ez most más helyzet,annyira akart jönni,hogy a fogigátló sem akadályozta meg :-) egyelőre együtt vagyunk a pasival,és alakul a kapcsolatunk is,de ő még a terhességmegszakításban gondolkodik.

kedves első,ha van kedved és időd,írj nyugodtan privit,sokat dolgozok,de próbálok válaszolni,és esetleg segíthetünk is egymásnak. én amúgy hivatalosan dolgozom,de látod,ez se nagy segítség :-(

2012. nov. 28. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!