Vezetéshez mikortól kell övterelőt használni?
Köszönöm a válaszokat!
Az az érzésem, hogy autója is válogatja. Nekem egy ősrégi autóm van, és eléggé hátulra kell csatolni, már a legelejétől kezdve zavart, hogy szorít. De vezetek szolgálati autót is, abban más az elrendezés, és semmi bajom vele.
Végülis, ha nincs baleset, biztos mindegy is. Remélem, nem is lesz.
Nem tudom, ki pontoz le. Én mindenkinek hasznosat adtam. Ennek ellenére beszereztem egyet, mert kb. állandóan autóban ülök, és így érzem biztonságosnak. De koponyaizét azért nem fogok venni. :)
Köszönök minden megosztott tapasztalatot, gondolatot.
Attól tartok, hogy hiába csúsztatod le az övet a pocid alá vezetés közben, egy esetleges karambolnál az megfeszül és megnyomhatja a hasat. Elvileg az övterelő lényege, hogy karambolnál ne a has vigye el a nekifeszülő súlyt, hanem "eltereli" azt a combokra.
Nem ítélkezem, ki-ki maga döntse el kell-e neki. Én most fogok beszerezni egyet használtban. A lelki nyugalmam ér a legtöbbet, pláne, hogy most télen fogok nagypocakosan vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!