Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt alkohol?

Terhesség alatt alkohol?

Figyelt kérdés

Utánnaolvastam és szinte minden cikkben azt írják, hogy szigorúan tilos, káros a magzatra.

A dokim viszont ajánlotta a sűrű keményedések miatt. Napi egy korty konyak, vagy deci vörösbor.

Még csak 20 hetes vagyok. Választhatok, hogy alkoholt iszok vagy a keményedések miatt kinyílok és egy hónap múlva elmegy a babám.

Vélemények?

2012. nov. 25. 22:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem semmilyen vas tabletta nem használ, vérszegény vagyok. A nőgyógyászom javasolta a napi egy deci vörösbort azzal, hogy a gyereknek semmit nem árt, viszont jó lesz a vérképem.
2012. nov. 26. 09:02
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
Én is keményedtem meg görcsöltem,de nekem magnéziumot írtak fel nem alkoholt!Elég furcsa orvosod van!
2012. nov. 26. 12:17
 13/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem a vörösborral megpróbálkozok.

A 12-nek biztos megváltozott volna a véleménye, ha 10 szem magnerot után úgy fekszik bőgve a kanapén, mint én. Már lassan pisilni se merek kimenni, mert állandóan keményedek. Az a baj, hogy hiába szedem rendsdzeresen a mg-ot, ha egyszer, begörcsöl, nincs az a mg mennyiség, ami kiállítja. Amúgy minden ok lenne csak a keményedések miatt felpuhult a méhszáj.

Remélem minden rendben lesz nálatok is.

2012. nov. 26. 12:31
 14/21 anonim ***** válasza:
34%

De ezt nem értem..Ha ennyire keményedsz,hogy 10 szem magnerot(ami nem kevés)sem segített rajta,akkor az orvosod miért vörösbort ajánlott ahelyett,hogy befektetett volna a kórházba???Ha tényleg ennyire komoly baj van,akkor az orvos gondolkodás nélkül befekteti a kismamát.Vagy ha Isten őrizz elmenne a babád,akkor az ő lelkiismerete hogyan tudná azt elviselni??Nem értem.

A legtöbb normális orvos ilyen esetben már küldi is a kismamát kórházba és infúziót kap pár napig!

2012. nov. 26. 12:56
 15/21 A kérdező kommentje:

Orvost kell váltanom sajnos, de más okok miatt. Egyébként nem vagyok szülész-nőgyógyász, nem vontam kérdőre, amúgy engem is meglepett. Annyi biztos, hogy bármilyen gondom van az orvosnak fogok hinni, nem azoknak, akik itt a gyakorin háborognak, meg osztják az észt.

Azért tettem fel a kérdést, mert kiváncsi voltam olyan emberek véleményére, akik voltak már hasonló helyzetbe és van tapasztalatuk.

Alapesetbe, ha minden rendben lenne eszembe nem jutna egy korty alkoholt se inni! Nem fogok alkoholizálni.

2012. nov. 26. 16:47
 16/21 anonim ***** válasza:
40%
Én nem rossz indulatból írtam azt,hogy miért nem utalt be a kórházba,de ezek szerint én jobban féltem a kisbabádat,mint te magad!!Én biztos,hogy nem egy deci vörösborra bíznám a kisbabám életét,hanem fognám magam és bemennék a kórházba,és ott is megnézetném magam egy másik orvossal.Te vagy a babád anyukája,és nehogy már ne vonhasd kérdőre az orvosod!!Én nem tudnék egy orvosban ennyire vakon megbízni mint ahogyan te teszed!!Az orvosok sem Istenek,és sok beteget kezelnek félre,de remélem a te esetedben nem lesz semmi probléma!!Ja és én nem osztani jöttem az észt,hanem próbáltam segíteni,de ha te ezt is támadásnak veszed,akkor úgy oldod meg a problémád,ahogy akarod!!!
2012. nov. 26. 19:18
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
De sok idióta van itt! Kedves kérdező, a minőségi vörösbor egy-egy kis pohárral áldás, én is iszom, heti 2-szer biztos, legutóbb a dokim konyakot is javasolt, mert a 3. fiamat várom, és 29 hetesen a már meglévő 2 ill. 4 éves fiaim mellett a Magnerot egy rakás ...-t ér. Én sem gondoltam, hogy igyak, de amikor kőkemény volt a hasam már kora este, és a hüvelyemben is nyomást kezdtem érezni, megittam 2 dl vöröset, és lám, elmúlt a bajom. A nagyobbakat várva is ittam néha, igaz ott csak forralt bort, mert nagyon kívántam, meg néha kis vöröset - semmi bajuk, eszes kis kölykök. Az orvosom, meg az előző orvosom (nyugdíjba ment azóta) is ugyanazt mondta, és én hiszek nekik. Nyugodj meg, ezzel nem ártasz. Ja, és a védőnőm mindkét terhességét végigkonyakozta, orvosi javaslatra - van két szép szál felnőtt fia. Erről ennyit. ne hallgass a kukorékolókra, aki napi több, mint fél litereket dönt be, az okozhat Magzati Alkohol Szindrómát. Nyugi!! :-)
2012. nov. 27. 14:01
 18/21 anonim ***** válasza:
Anyukámnak is mondták a napi 1-2 korty konyakot naponta...azóta megszülettem egészséges vagyok és 3 szakmám van ...ez volt 26éve :)
2017. nov. 17. 07:25
 19/21 A kérdező kommentje:
Másik orvost kerestem. Igaz, elég sok magnerotot beszedtem, de a 40. héten szültem.
2017. nov. 17. 09:57
 20/21 anonim ***** válasza:
Szupi :) Gratulálok!!! Végül használt az alkohol? Vagy csak a magnézium?
2017. nov. 24. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!