Az ősszel vagy télen fogant babák nincsenek nagyobb veszélyben?
Azért gondolom, mert ősszel és télen nagyobb esély van a kismamának, hogy megfázzon, felfázzon, nátha, influenza szezon, stb. Nagyobb az esély betegségekre, mivel ködös, nyálkás, trutyi idő van. Lehet baja a magzatnak, ha a kismama megbetegszik az első trimeszterben?
Tudom hogy a nagyobb magzatra is vigyázni kell hideg időben, nem csak a korai terhesség idején, de az elején még érzékenyebb a magzat, vagy nem? A nagyobb már erősebb, a köldökzsinór által védelmet kap, gondolom én.
Bocsánat ha butaságot írtam, de nem vagyok szakértő.
Kinek mi a véleménye erről? Veszélyeztetettebb egy olyan magzat, aki ősz végén, vagy télen fogan?
Köszönöm a véleményeket, válaszokat.
Már megszoktam..mostanában bárhova írok,mindenki lepontoz..viszont a mai napon meg csak olyan kérdéseket olvastam,ahol a válaszadók összes válasza le van pontozva.Még azok is,akik pl azt írták le,hogy nekik a szülés utáni pár nap hogyan telt a kórházban.Ezt miért pontozzák le??Az ember a személyes élményét írja le,és lepontozzák..nem baj,más biztosan jobban tudja hogy a másik miket élt át az élete során!!
Annyi hülye ember van ezen az oldalon,persze tisztelet a kivételnek,csak egyre kevesebb sajnos a kivétel!!
Köszönöm a válaszokat, akkor nem vagyunk nagyobb veszélyben, mintha nyár közepe lenne. Oda kell figyelni a vitaminokra, és ennyi.
Ahogyan végignéztem szerintem is mindenki le van pontozva, pedig van ilyen válasz is, olyan is, pro is contra is. Én mindenkinek zöldet nyomtam, nem tudom ez mennyit javít a helyzeten. Az ilyen direktbe lepontozókat jó lenne, ha kiszűrnék innen valahogyan.
Én a saját tapasztalatomat tudom leírni:
Szeptember elején megbetegedtem. Mivel antibiotikumot nem szedhettem (nem ért volna semmit) homeopátiával gyógyultam meg másfél hét alatt. Utólag derült ki, hogy ez idő alatt fogant meg a babánk. 11 hétig hánytam, alig ettem. Egyedül a terhesvitamin maradt meg bennem. Folyadék max 1 liter egy nap. Kétszer voltam kórházban, kiszáradtam és éhezett a szervezetem. 6 kg-t fogytam.
Való igaz, hogy a babának minden szerve a 12 hétig kialakul és addig kell jobban vigyázni, de látod, én nem tudtam tenni érte :(
A babánk az utolsó UH alapján egészséges, nemsokára aktuális a 18 heti UH. Bízom benne, hogy mindent rendben találtnak!
A lázra valóban vigyázni kell! Kerülni kell a tömeget járvány idején és nagyokat sétálni a friss levegőn. Ha hozzá még kismama vitamint is szedsz és odafigyelsz az étkezésre, akkor szerintem mindent megteszel :)
K.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!