Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az ősszel vagy télen fogant...

Az ősszel vagy télen fogant babák nincsenek nagyobb veszélyben?

Figyelt kérdés

Azért gondolom, mert ősszel és télen nagyobb esély van a kismamának, hogy megfázzon, felfázzon, nátha, influenza szezon, stb. Nagyobb az esély betegségekre, mivel ködös, nyálkás, trutyi idő van. Lehet baja a magzatnak, ha a kismama megbetegszik az első trimeszterben?

Tudom hogy a nagyobb magzatra is vigyázni kell hideg időben, nem csak a korai terhesség idején, de az elején még érzékenyebb a magzat, vagy nem? A nagyobb már erősebb, a köldökzsinór által védelmet kap, gondolom én.

Bocsánat ha butaságot írtam, de nem vagyok szakértő.

Kinek mi a véleménye erről? Veszélyeztetettebb egy olyan magzat, aki ősz végén, vagy télen fogan?

Köszönöm a véleményeket, válaszokat.

2012. nov. 23. 10:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem nincsenek nagyobb veszélyben. Aki babát vár, vagy tervezi általában vigyáz magára, hogy pl. ne fázzon fel. Nyáron meg ugyanúgy lehet beteg az ember.
2012. nov. 23. 10:38
 2/15 anonim ***** válasza:
45%
Európában főleg úgy van, hogy a legtöbb baba szeptember közepe táján születik, és azért, mert karácsony táján fogannak meg. Tehát télen. :)
2012. nov. 23. 10:39
 3/15 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom, hogy mostanában miért mondják, hogy eleinte veszélyeztetettebb a magzat, mint később. Igaz, én sem vagyok szakértő.

Én voltam nyáron és télen is terhes, sőt az egyikkel az első 3 hónapban állandóan epét hánytam, mégis egészségesen születtek a gyerekeim.

2012. nov. 23. 10:41
 4/15 anonim ***** válasza:
73%

A méhed, a magzatvíz mind-mind a picur védelmét szolgálják. Nemrég a 9 hónap foglalkozott vele, hogy mindösszesen egyetlen baktérium tud oda bejutni, illetve ha bejut, megmaradni, ez a B csoportú Streptococcus. A kismamákat a 30-32. hét környékén erre le is vizsgálják.

Most szülő kismamaként én jobban féltem a picurt, hogy ittkint egyből ebbe a beteges időszakba fog születni, kijön a nagy védelméből a külvilágba jövő héten, és nálunk a családba valami 40 fokos lázt okozó, a háziorvos által is meghatározhatatlan vírus van. :(

2012. nov. 23. 10:47
 5/15 anonim ***** válasza:
73%
Utolsó vagyok. Egy dologra kell vigyázni, a lázra, mert az a méhet támadja. Ha lázas vagy, ne tiltakozz semmilyen gyógyszer ellen, be kell szedni.
2012. nov. 23. 10:49
 6/15 anonim ***** válasza:
73%

MIndkét babámmal októberben lettem terhes.

Az elsővel a 12. hétig 3 szor voltam influenzás, már a doki is röhögött, gyakorlatilag pár napot töltötte, takony nélkül a 8. héttől, és mindig újra megbetegedtem. Szerencsére a hűtőfürdő is lehúzta a lázat, így nem kellett gyógyszer, de rajtam gazdagodott a citromtermelő piac, annyit vettem.

Semmi gond nem volt vele.

A másodikkal sosem voltam beteg, de összesen 8szor jött ki rajtam herpesz:D Neki sem lett semmi baja.

2012. nov. 23. 10:50
 7/15 anonim ***** válasza:
66%
Nincs veszélyben, ha az Anya szed vitamint, megfelelően táplálkozik. Egy legyengűlt szervezet ( fogyózik, dohányzik, nem eszik rendszeresen zöldséget gyűmölcsöt, tejtermèket húsz, hamarabb lebetegszik, mint amelyik tele van vitaminnal.
2012. nov. 23. 10:59
 8/15 anonim ***** válasza:
27%

Az én védőnőm azt mondja,hogy nincs is tán olyan kismama,aki az első trimeszterben vagy a második trimeszter elején meg ne betegedne!!Én pl a második trimeszter elején lettem beteg.Hiába ittam liter számra a mézes teát,nem lettem jobban,szóval orvos lett a vége,és egy jó kis adag antibiotikum.A védőnőm megnyugtatott,hogy nem lesz semmi baja a kisbabámnak a gyógyszertől,csak jöjjek minél hamarabb rendbe,mert az többet árt neki ha beteg vagyok.Azt mondta még,hogy terhesen a láz jelent nagy veszélyt,de én nem voltam lázas.Én nem is vagyok az a lázas típus,én gyermek korom óta jó ha voltam vagy 3x lázas.Egyébként soha nem vagyok az hiába megbetegszem.

Azóta pedig tömöm magam gyümölccsel és szedem a magzatvédő vitamint is :)

16+3 hkm

2012. nov. 23. 13:04
 9/15 anonim ***** válasza:
30%
Hmm akkor nagy kivétel lehetek! :) Az első babámmal is télen voltam az első trimeszterben, meg a mostani is beleesett egy kicsit. Sem akkor, sem most nem voltam betegg. De még nátha sem! Vigyázni kell magunkra, normálisan étkezni, rendesen öltözködni és ennyi. A babára nem veszélyesebb a téli terhesség, mint a tavaszi, őszi, vagy nyári :)
2012. nov. 23. 13:29
 10/15 anonim ***** válasza:
60%

Köszönöm a lepontozást!!

8-as voltam

2012. nov. 23. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!