Az ősszel vagy télen fogant babák nincsenek nagyobb veszélyben?
Azért gondolom, mert ősszel és télen nagyobb esély van a kismamának, hogy megfázzon, felfázzon, nátha, influenza szezon, stb. Nagyobb az esély betegségekre, mivel ködös, nyálkás, trutyi idő van. Lehet baja a magzatnak, ha a kismama megbetegszik az első trimeszterben?
Tudom hogy a nagyobb magzatra is vigyázni kell hideg időben, nem csak a korai terhesség idején, de az elején még érzékenyebb a magzat, vagy nem? A nagyobb már erősebb, a köldökzsinór által védelmet kap, gondolom én.
Bocsánat ha butaságot írtam, de nem vagyok szakértő.
Kinek mi a véleménye erről? Veszélyeztetettebb egy olyan magzat, aki ősz végén, vagy télen fogan?
Köszönöm a véleményeket, válaszokat.
Nem tudom, hogy mostanában miért mondják, hogy eleinte veszélyeztetettebb a magzat, mint később. Igaz, én sem vagyok szakértő.
Én voltam nyáron és télen is terhes, sőt az egyikkel az első 3 hónapban állandóan epét hánytam, mégis egészségesen születtek a gyerekeim.
A méhed, a magzatvíz mind-mind a picur védelmét szolgálják. Nemrég a 9 hónap foglalkozott vele, hogy mindösszesen egyetlen baktérium tud oda bejutni, illetve ha bejut, megmaradni, ez a B csoportú Streptococcus. A kismamákat a 30-32. hét környékén erre le is vizsgálják.
Most szülő kismamaként én jobban féltem a picurt, hogy ittkint egyből ebbe a beteges időszakba fog születni, kijön a nagy védelméből a külvilágba jövő héten, és nálunk a családba valami 40 fokos lázt okozó, a háziorvos által is meghatározhatatlan vírus van. :(
MIndkét babámmal októberben lettem terhes.
Az elsővel a 12. hétig 3 szor voltam influenzás, már a doki is röhögött, gyakorlatilag pár napot töltötte, takony nélkül a 8. héttől, és mindig újra megbetegedtem. Szerencsére a hűtőfürdő is lehúzta a lázat, így nem kellett gyógyszer, de rajtam gazdagodott a citromtermelő piac, annyit vettem.
Semmi gond nem volt vele.
A másodikkal sosem voltam beteg, de összesen 8szor jött ki rajtam herpesz:D Neki sem lett semmi baja.
Az én védőnőm azt mondja,hogy nincs is tán olyan kismama,aki az első trimeszterben vagy a második trimeszter elején meg ne betegedne!!Én pl a második trimeszter elején lettem beteg.Hiába ittam liter számra a mézes teát,nem lettem jobban,szóval orvos lett a vége,és egy jó kis adag antibiotikum.A védőnőm megnyugtatott,hogy nem lesz semmi baja a kisbabámnak a gyógyszertől,csak jöjjek minél hamarabb rendbe,mert az többet árt neki ha beteg vagyok.Azt mondta még,hogy terhesen a láz jelent nagy veszélyt,de én nem voltam lázas.Én nem is vagyok az a lázas típus,én gyermek korom óta jó ha voltam vagy 3x lázas.Egyébként soha nem vagyok az hiába megbetegszem.
Azóta pedig tömöm magam gyümölccsel és szedem a magzatvédő vitamint is :)
16+3 hkm
Köszönöm a lepontozást!!
8-as voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!