Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kérhetem, hogy szabadságomat...

Kérhetem, hogy szabadságomat egy összegben fizesse meg a munkáltatóm a két GYED ellátás között?

Figyelt kérdés
Közalkalmazott vagyok,, s mikor lejár a lányom után a gyedem, 2 hónap múlva születik a másik csöppségünk,Viszont van 72 nap szabim.Kérhetem tehát egy összegben?
2012. nov. 18. 13:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ma 14.02, hogyan oldja meg? Tényleg érdekelne.
2012. nov. 18. 14:43
 12/18 anonim ***** válasza:
10%
Most sehogy de ha a második baba után akar visszamenni akkor egyszerűen leépítés miatt megszűnt a részlege, vagy felveszi 1. hónapra és utána rúgja ki.
2012. nov. 18. 14:46
 13/18 anonim ***** válasza:
Ja, így gondoltad. NYilván ezt megteheti, de megteheti akkor is, ha most nem kéri a szabit.
2012. nov. 18. 14:50
 14/18 anonim ***** válasza:
A 72-nap szabi az hogy jön ki?
2012. nov. 18. 15:14
 15/18 A kérdező kommentje:
No tehát: nem lustaságból nem mennék vissza.Pedagógus vagyok, a munkahelyen kiszámolták a szabimat, jár az alapszabi, meg a TGYS idejére, a GYEDre.Mindegy, egy okos ember kiszámolta, a bérszámfejtőnk.Az első gyermekem után 72 napom van.Április végén lejár a GYED.Kezdődik a szabim, viszont júniusban szülök.Májusban megyek TGYS-re újból (a 2. baba miatt).Tehát jelentős mennyiségű szabit nem tudtam kivenni.Ha a 2. baba betölti 2015.júniusában a 2 évet, nekünk a meló kezdődik augusztusban (mert ugye nyáriszünet), már 2 gyermek után járó millió szabim lenne, amit újra hogy vegyek ki?Akkor már dolgozni szeretnék/kell is.Nem kezdhetem az évet osztályfőnökként januárban!
2012. nov. 18. 18:03
 16/18 anonim ***** válasza:
Én kb. ugyanígy vagyok, márciusban jár le a gyedem és májusra várom a kicsit, mi megbeszéltük a főnökömmel, hogy a gyed lejárta után visszavesz állományba, de ténylegesen dolgozni nem fogok, hanem kiveszem a szabijaimat, a tgyás megkezdéséig szabin leszek (csak a szüléstől kezdem a tgyást, hogy fogyjon a szabi). Tehát nem egy összegben kifizeti, hanem 2 hónapig rendesen állományban leszek csak szabin. Szerintem ez munkáltatói hozzáállás kérdése.
2012. nov. 19. 19:34
 17/18 A kérdező kommentje:
És azt mondták már kedves "utolsó", hogy az előző gyeded alapja lesz most is az alap?Tehát ennyi gyedet kapunk majd körülbelül, mint az első babával attól, hogy lesz a kettő között némi szabadság?Én is így oldottam meg a minap! :)
2012. nov. 19. 20:02
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem az előző gyed alapja lesz az alapja az új gyednek, hanem a tgyás alapja.

A tgyás alapja a minimálbér kétszerese, vagy ha a szerződés szerinti bér ennél kevesebb, akkor az.

És a kedvezményszabály értelmében a gyed alapja az utoljára kapott ellátás alapjával fog megegyezni, ami a tgyás, és nem az első gyerek utáni gyed.

2012. nov. 19. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!