Miért van sok várandós menyasszony, vagy terhes női vendég az esküvőn?
Szerintem ha néznénk egy statisztikát nem is lenne olyan sok a terhes menyasszony. Nekem alig van olyan ismerősöm, aki terhesen ment férjhez. A becsúszott babák miatti házasságkötés pedig éppen régen volt fontos. Ma sokkal inkább divat, hogy gyerekkel sem házasodnak.
Az meg, hogy mennyi terhes vendég van pusztán véletlen.
Nekünk el kellett döntenünk a párommal, hogy egy normális esküvőre gyűjtünk össze közel 2 év alatt, vagy 1 év alatt kezdő összeget egy gyermek indulásához.
Gondolom, kitalálod, hogy melyiket részesítettük előnybe.
Manapság egy esküvő sem olcsó. Jó persze, legyen 2 tanús és csókolom. Na, az nálunk alapból úgy indul, hogy 20ezer forint. Ha hétköznap, ha hétvégén.. teljesen mindegy, hogy 2 tanús vagy 100 vendéges. Ki kell fizetni! plusz akkor még nem beszéltünk az egyebekről, mint zene és társai, ami további pár ezer forint! Ja, és vidékről van szó! :]]]
Ráadásul mind a ketten úgy voltunk vele, hogy ha már egyszer házasodunk (remélhetőleg), akkor az legyen olyan, amilyet mi szeretnénk. Ez pedig nem a szűk családi összejövetel.
Végül 65-en voltunk (szolgáltatókkal együtt) az esküvőnkön, ahol 9 hónapos volt a lányunk.
1 millióból kijött az egész. Mindent én csináltam saját kezűleg. Szerencsére van érzékem az ilyen dolgokhoz. Nem volt semmi pucc parádé. A ruhám is 20ezer forint volt. Sima, fehér, letisztult. A menyecske is 20ezer volt, szintén, sima, letisztult.. 1-2 díszítés volt rajtuk.
Mindenki jól érezte magát, nagyon tetszett mindenkinek az esküvőnk.
Ha még egyszer választhatnánk, nem csinálnánk semmit sem másképpen.
Ez nem a divatról szól, hanem arról, hogy semmi sincs ingyen.
Hű, na megint gy kérdés, ami rndesen megosztja a társadalmat! :D Én abszolút nem pártolom, hogy valaki szűzen házasodjon, sőt... A gyerekeimet is arra fogom bíztatni, hogy mindnképpen éljen együtt a párjával előtte.
És hogy a kérdésre is válaszoljak. Szerintem sincs sok pocakos kismama és az sem tűnt fel, hogy sok vendég lenne terhes. A divatnak abszolút semmi köze hozzá szerintem, inkább az, amit már írtak, hogy a vendégek egy korosztályba tartoznak és azért esik egybe a terhességük, illetve ha a kérdezőt izgatja a babatéma, akkor jobban észreveszi őket. Pl. ahogy terhes lettem, utána én is mindig mindenhol terhes kismamákat láttam (nyilván nem lettek többen, csak jobban felfigyeltem rájuk). Azt is a világ egyik legnagyobb butaságának tartom, hogy csak amiatt házasodjon valaki, mert jön a baba. Mi amúgy akkor esküdtünk meg, amikor a kisfiunk majdnem 3 éves volt, ő volt az egyik "koszorúsfiú". :) És hófehér ruhában, fátyollal, mert úgy álmodtam meg lánykoromban. Az esküvőmön két kismama volt, bár az egyik még akkor nem tudta, illetve két uncsim nem jött el, mert az egyik mindenórás volt, a másiknak meg újszülôttje. Mindannyian 30-35 év körüliek voltunk.
Az én esküvőmön egy terhes nő volt csak. Én:)
nem becsúszott, akartuk a babát, de nekünk teljesen mindegy volt, hogy melyik jön előbb, nem vagyunk túl konzervatívak. Így alakult, mi így voltunk boldogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!