33 hetes ultrahangon a kisfiam BPD értéke:91.2!?
Igen. Mit szeretnél megtudni?
2012. nov. 15. 15:11
2/13 A kérdező kommentje:
Más kismamák BPD értékét ezekben a hetekben...és hogy valóban abnormális-e?
33+3 hetesen voltam, BPD: 85 mm
Ez genetika :) Nekünk kislányuk lesz, kisebb is, mint amekkorának kéne lennie, a súlya viszont szépen fejlődik :)
Lehet, hogy előbb fogant a babád és nagyobb amúgy is :)
35 hetes kismami
2012. nov. 15. 15:21
4/13 A kérdező kommentje:
Azóta eltelt 3 hét és már kiírtak programozott császárra emiatt,meg is nyugodtam,de most olvasgatom,hogy másoknak 37-38 hetesen ekkora a buksi.Háát kíváncsi leszek...16 nap és meglátjuk. :)
"Az ultrahang vizsgálat során mért értékek a betöltött 33. terhességi héten:
BPD (magzati koponya haránt átmérője): 84 mm (+/- 6 mm)"
Szerintem 1mm miatt ne aggódj, meg egyébként is, lehet, hogy előbb fogant, és előbb is lesz meg. Nekem állandóan azt mondták h nagyobb a baba feje, de a többi mérete meg normális. Be voltam parázva, és 37+5-re szültem egy teljesen normál fejméretű kisfiút természetes úton. S most sem nagy a feje! :)
Másképp fejlődik minden baba, nem gondolom h óriás fejű bébid lesz, néha az orvosok képesek túlozni, mint pl. a mi esetünkben is..:)
2012. nov. 15. 15:28
Én innen lestem mindig az értékeket:
[link]
Utolsó voltam :)
2012. nov. 15. 15:29
Na de csak ez miatt kiírni császárra???
2012. nov. 15. 15:31
8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a nyugtató szavakat.Nem,nem csak emiatt...van egy krónikus betegségem,amivel még ugyan lehetne szülni,de semmilyen komplikáció nem fér bele.
Szia.Én tegnap délután jártam az orvosomnál,34 hetesen a BPD :9.6 vagyis az én babám is elég nagyocska.A gép 37 hetesnek számolt és kb 2700g-os lehet most a lánykám.Viszont fel sem hozta a császárt,mint lehetőséget és csak a nagy buksi miatt nem is mennék bele.Sokan szülnek simán 4kg,vagy a fölötti babát,mégsem repednek szerte szét sőt van aki gátvédelemmel...,emiatt nem kéne benned pánikot keltenie.Ha jól olvastam akkor,már kiírt téged császárra én a helyedben fű alatt konzultálnék egy másik orvossal,mert az életmentő császár OK,vagy,ha tényleg arra van szükség,de csupán azért,hogy az orvosodnak kényelmesebb legyen..Bocs a felháborodás nem neked szól!!!Csak nekem már volt császárom és tudom milyen felépülni belőle,vagy milyen az amikor ahhoz is segítséget kell kérni,hogy a babát egyik mellről áttedd a másikra.És szültem már simán is,így azt is tudom milyen az amikor szülés után kipattansz az ágyból és TE mehetsz a gyermekedért amikor kipihented magad.Eszméletlenül jó érzés.Remélem,hogy a 3.babám is természetes úton megszülethet és neked is azt kívánom,hogy így legyen:)
2012. nov. 15. 16:10
Nekem 32hetesen BPD: 88mm. viszont más értéke is nagyobbak, pl AC: 329mm. Nekem se hozták fel a császárt csak annyit mondott a doki, h "őrület mekkora ez a gyerek!" :)
2012. nov. 15. 18:02
Kapcsolódó kérdések: