Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik! Nyugtassatok meg....

Kismamik! Nyugtassatok meg. Nem lesz baj. Ugye?

Figyelt kérdés
Ma voltam a dokinál mert tegnap délután óta eléggé fájdogált a pocim.Kevesebbet is mozgott a picur.Megvizsgált aztmondta,hogy rövidült a méhszájam,pihenjek és szedjek Magne B6-ot.3x2-őt.at mitől lehet?A C:2000 a méhszáj?És a Grav.ut. fundusa k/0? 21 hetes vagyok.
2009. aug. 14. 16:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

szia, először is szerintem fő a nyugi. Ez még semmi komoly problémát nem fog jelenteni. A lényeg, hogy szedd a magnéziumot és tényleg pihizz minnél többet. Az, hogy a méhszáj megrövidült lehet alkati adottság is. Még nem nyílt meg, erre kell igazából figyelni és ezért is mondta a magnéziumot és a pihenést.

Ne emelgess, és ne végezz megerőltető házimunkát sem. Csak szép nyugiba. De ha fáj a hasad akkor tényleg csak pihenj illetve beszélj a dokival.

A méhszáj értékeket most nem tudom leírni Neked, de rákereshetsz akár itt (nagyon sok ilyen kérdés volt már) illetve neten keresőbe beírva is megtalálod a választ.

Jelen estben a tied egy kicsit megrövidült. Az alap érték 3000.

A grav.ut fundusa pedig a méh tetejét jelzi, mármint, hogy hogyan helyezkedik el. Ebben egy kicsit bizonytalan vagyok, de ez az érték okés.

2009. aug. 14. 17:45
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Azt jelenti, hogy tényleg pihenj sokat. Az átlagos méhszáj 3000. A 2000 pedig, hogy egy cm-t rövidült. Az még nem gond, mert azt jelenti nem vagy nyitva. Attól lehet, hogy kissé túlhajszoltad magad. Én is keményedtem meg fájt a hasam, be is fektettek a kórházba. Vedd komolyan a pihenést és ne aggódj. Lényeg, hogy nem vagy nyitva. Lehet 2 hét múlva teljesen jó lesz az eredményed.
2009. aug. 14. 17:48
 3/8 anonim ***** válasza:

nyugodj meg,ezzel az értékkel akár túl is hordhatod a babád.nekem 22 hetesen volt ilyen értékem,és rám is rámijesztett a doki hogy koraszülés lesz,meg hogy pihizzek sokat mert mellé még keményedtem is.kicsit tulhajszoltam magam és attol volt.valószínü nálad is ez a helyzet.pihenj sokat és akkor nem lesz gond,és szedd a magnéziumot.nekem a doki azt tanácsolta,hogy ha valahova mennem kell vagy kell valami olyat csinálni akkor vegyek be elötte 1 plusz mg-t.és persze nyugodj meg.

39 hetes

2009. aug. 14. 18:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Nagyon Köszönöm a megnyugtató válaszokat.Pihenni fogok.2 hét múlva kell visszamennem.Azért jó hirt is mondott a doki.Nagyon szépen fejlődik a kislányunk, 22 hetes méretei vannak.Ez jelentheti azt is,hogy hamarabb fog születni?Boldog babavárást mindenkinek:-))
2009. aug. 14. 18:33
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem bizti,hogy előbb fogsz szülni!Én is igy voltam a 20.héttől,azt kihúztam a 40.hétig,pedig már a 4.babám volt!Sok pihenés és a MagneB6-nál jobb a Magnerot,recept nélküli és kimondottan kismamiknak való!

Ne idegeskedj,nem lesz semmi gond!:)

2009. aug. 14. 19:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nyugalom, pihenés és magnézium:) Nem lesz gond!

Előző terhességemnél a 20.héttől már nyílt a méhszájam is, mégis a 41.héten indították a szülést. Én nem pihentem, mert nem az a típus vagyok. Csak napi 3*1 Mg citrátot szedtem.

Most a 9. héttől 2110 a cgm. Megrövidült a méhnyakam, külső és középső méhszáj nyitva. Most vagyok 25 hetes. Van egy örökmozgó 17 hónaposom, aki mellett még pihenni sem tudok. Szedem a Mg citrátot és bízom benne, hogy nem lesz koraszülés. A dokim sem riogatott vele.

Nyugi, minden oké lesz! Visszajavulni nem fog 3000re a cgd, esetleg nyílhat a méhszáj, de még úgy is túlhordhatod a babát:)

Minden jót!

17 hós

25 hetes

2009. aug. 14. 21:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Mégvalami...

A k/0 azt jelenti, hogy a méh teteje a köldöködnél van, ami ebben a terhességi korban tökéletes:)

utolsó voltam

2009. aug. 14. 21:59
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm lányok!Pihenek,bár nem vagyok az a lustizós tipus.Boldog babavárást és sok boldogságot!!
2009. aug. 15. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!