Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mostanában intézte valaki az...

Tibor215321 kérdése:

Mostanában intézte valaki az anyaságit? Hány pecsét kell hozzá és kitől?

Figyelt kérdés
a nődoki nem pecsétel soha pedig pénzzel kezdem mikor bemegyek... gondolom várja fogadjam fel de felháborító mert az sztk rendelésre megyek hozzá ahol köteles végeznie a dolgát. A kötelező vizsgálatokon mindig részt veszek védőnőhöz járok rendszeresen aki pecsétel egy háziorvosi és egy nődoki pecsétem van eddig. 23 hetes vagyok

2012. nov. 14. 15:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Minden pecsét számít, amit terhesgondozáson kapsz, terhesgondozást meg a nőgyógyász, a háziorvos, és a védőnő is végez, így mindegyiktől tökéletes a pecsét.

Amúgy az igényléshez az is tökéletes, ha kapsz szülés után egy igazolást a kórházban, hogy 4 alkalommal részt vettél terhesgondozáson.

A MÁK-ban azt mondták, hogy ha valaki a kötelező uh-kra elmegy, már megvan a szükséges terhesgondozási alkalom, mert mindegyik egy egy megjelenésnek számít terhesgondozáson.

Úgyhogy ne aggódj:)

2012. nov. 14. 16:07
 2/11 anonim ***** válasza:
Pedig sztem a dokidtól is kellene pecsét, mert 4 kell ahhoz h bizonyítsd, jártál terhesgondozásra. Mindenképp említsd meg neki!
2012. nov. 14. 16:07
 3/11 anonim ***** válasza:
4 pecsét kell,ami kötelessége ha fizetsz ha nem ha fogadott orvos ha nem.Szólj neki mindenképp,felháborító amit művel.
2012. nov. 14. 16:27
 4/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ezen ne aggódj, a lényeg, hogy 4 bejegyzés legyen védőnőtől, bárkitől. De nincsen semmi jelentősége igazán, mert a kiskönyv nálad marad, a lényeg, hogy amikor kiengednek a kórházból kiadja a dokid az igazolást. Ha ismer, és ha pénzzel nyitsz, biztos ismer...akkor úgysem lesz gond!!!

Jó babavárást!

2012. nov. 14. 17:01
 5/11 A kérdező kommentje:
köszi 3.baba szóval nem fogadok dokit mert felesleges számomra 1.-nél fizettem egy halom pénzt+ utazások ami jó lett volna pluszba gyereknek bármire. Ami meg sztk-ba megy felháborító! minden hónapban elmegyek nődokihoz és ha nem pénzzel indítok nagyon lekezelőek amint megkapja már kedves de mintha célozgatna kevés és szó szerint úgy jön le mintha azt mondaná ennyiért megvizsgáltalak ha kell pecsét is fizess még..... remélem máshol nem így megy
2012. nov. 14. 17:09
 6/11 anonim ***** válasza:

De érdekes. Ez felháborító komolyan. Tartják pofátlan módon a markukat. Nem semmi. Én nem magán dokihoz járok hanem akihez körzetileg tartozom de vele nincs ilyen gondom. Semmi pénzt nem adtam neki. ÉS mégis tökéletesen megvizsgál minden alkalommal. Úgy vagyok vele most h így minek adjam ez a dolga, ha esetleg komplikáció vagy más gondom, bajom lenne tolnám én is h egy kis extra figyelmet kapjak. De így h fizetsz neki és még így is egy F...SZ magyarán megmondva szörnyű :/ Elképedek komolyan ezeken a dolgokon. Bocsi a kifejezésekért de jól felbosszantott a dolog :/

23hkm

2012. nov. 14. 17:27
 7/11 A kérdező kommentje:

engem is és már görcsbe áll a gyomrom hogy pénteken mennem kell hozzá oda tartozom. Védőnő adja a beutalókat vérvételekre... afp hepatitis- re de ehez külön vagy egy lap amit a nődokival kell lepecsételtetni +naplószámát ráírnia. Nálatok is így működik ez???

Remélem nem lesz több ilyen pecsételős vizsgálat

2012. nov. 14. 17:39
 8/11 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. Akármilyen vizsgálatom van az adott rublikába bevési az eredményt a kis könyvben aztán egy másik oldalra beírja pl ha van panaszom azt is ha nincs és mikor kell legközelebb mennem és milyen vizsgálatra lesz szükség akkor és lepecsételi most vagyok 23 hetes és már 5 pecsét van az orvosomtól. Azon kívül vannak az uh-s bejegyzések és a védőnői bejegyzések is. Nem tudom mindenhol így működik-e.
2012. nov. 14. 17:48
 9/11 anonim ***** válasza:
1 hónapja intéztem a Hajdú-bihar megyei MÁK-nál. Nekem a háziorvos adott igazolást, hogy megjelentem a kötelező vizsgálatokon. Elfogadták, kb. 2-3 nap múlva utaltak is.
2012. nov. 14. 20:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Védőnőm hétfőn szólt, hogy valahol (kórház vagy nődoki) kérjek igazolást, mert hiába van már két teljes oldalnyi pecsétem, ráadásul egy sorban van a védőnőé és a dokié is, mostantól meg a kórházi dokié is, az igazolás kell.
2012. nov. 15. 06:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!