Terheléses vércukor?
25.hétben járok,(első terhesség) és a múlt héten voltam terheléses vércukron.Az első éhgyomros vérvétel 5,2, a két órási 7,7...De nem egészen 2óra volt a két vérvétel között!Ez számít?
Semmit sem értek, semmi bajom, alig híztam kb.7kg eddig, full jól vagyok!minden eddigi leletem ok.
Azt mondta a nővérke, hogy határon van majdnem az eredményem, és beszéljek az orvosommal!De a dokim, csak csüt.jön haza külföldről, addig nem tudok beszélni vele!
Volt már valaki hasonló helyzetben?Ilyenkior megismétlik újra a vérvételeket?Tapasztalatok?Írjatok!
Nem, nem ismétlik.
Az orvosod vérmérsékletén múlik, hogy mit javasol, nekem a diabetológus már a 7 fölötti értéket is problémásnak vélte.
Valószínűleg diéta lesz.
Addig is hagyd el a felesleges szénhidrátot mindenképp.
Amúgy ez nem testsúlyfüggő. Én 48 kilóról kezdtem a terhességet és diabéteszes lettem.
Kibírható. És ha szépen tartod a diétát akkor utána el is felejtheted az egészet.
Az én orvosom nem "aggódta" túl! A második értékem 7,8 volt,és nem kellett diétáznom. Nem is kellett megismételni a vérvételt!
Igaz én eleve +súllyal lettem terhes,és csak 9kg-ot híztam a 41.hétig.
Orvosa válogatja. Nekem 7,6 volt. 225 gr CH diétára fogtak. Már kétszer voltam vércukorprofilon, ami azt jelenti, hogy bent etettek a kórházban az uzsonna kivételével, és megnézték a vércukrot az egyes főétkezések előtt és utána egy órával. Tkp. nem bizonyították be a GDM-et, abszolút élettani eredményeket mutattam, de azért diétáznom kell a végéig. Múlt héten figyeltek utoljára, a következő szülés után lesz.
36 hkm
En dietaznek a helyedben, meg ha a doki nem is ir elo. 7,7 tenyleg a hatar.
Ja es nem sulyfuggo, en total vekony vagyok es nincs senki a csaladban aki diabeteszes, es megis terh.cukrom van. Jobb ha odafigyelsz, nehogy baja legyen a babanak.
34h km
én otthon méregetném a helyedben a cukrossabb, szénhidrátgazdagabb ételek után 1 órával a cukrot. Ha akkor 7 alatt van akkor nincs semmi gond. Ha viszont 7 felé megy, akkor nem árt diétázni legalább annyira, hogy ne menjen 7 felé. Van akinél ez kevés erőfeszítéssel is megoldható, van akinek szigorú diétát kell tartani, ez mind attól függ hogy milyeneket mér az ember.
Ja és én is vékony vagyok, nincs a családban cukorbeteg, és terhességi cukorbeteg lettem. Van ilyen sajnos :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!