Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terheléses vércukor?

Terheléses vércukor?

Figyelt kérdés

25.hétben járok,(első terhesség) és a múlt héten voltam terheléses vércukron.Az első éhgyomros vérvétel 5,2, a két órási 7,7...De nem egészen 2óra volt a két vérvétel között!Ez számít?

Semmit sem értek, semmi bajom, alig híztam kb.7kg eddig, full jól vagyok!minden eddigi leletem ok.

Azt mondta a nővérke, hogy határon van majdnem az eredményem, és beszéljek az orvosommal!De a dokim, csak csüt.jön haza külföldről, addig nem tudok beszélni vele!

Volt már valaki hasonló helyzetben?Ilyenkior megismétlik újra a vérvételeket?Tapasztalatok?Írjatok!

2012. nov. 13. 22:51
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem, nem ismétlik.

Az orvosod vérmérsékletén múlik, hogy mit javasol, nekem a diabetológus már a 7 fölötti értéket is problémásnak vélte.

Valószínűleg diéta lesz.

Addig is hagyd el a felesleges szénhidrátot mindenképp.

Amúgy ez nem testsúlyfüggő. Én 48 kilóról kezdtem a terhességet és diabéteszes lettem.

Kibírható. És ha szépen tartod a diétát akkor utána el is felejtheted az egészet.

2012. nov. 13. 23:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Az én orvosom nem "aggódta" túl! A második értékem 7,8 volt,és nem kellett diétáznom. Nem is kellett megismételni a vérvételt!

Igaz én eleve +súllyal lettem terhes,és csak 9kg-ot híztam a 41.hétig.

2012. nov. 13. 23:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Orvosa válogatja. Nekem 7,6 volt. 225 gr CH diétára fogtak. Már kétszer voltam vércukorprofilon, ami azt jelenti, hogy bent etettek a kórházban az uzsonna kivételével, és megnézték a vércukrot az egyes főétkezések előtt és utána egy órával. Tkp. nem bizonyították be a GDM-et, abszolút élettani eredményeket mutattam, de azért diétáznom kell a végéig. Múlt héten figyeltek utoljára, a következő szülés után lesz.

36 hkm

2012. nov. 14. 05:13
 4/7 anonim ***** válasza:

En dietaznek a helyedben, meg ha a doki nem is ir elo. 7,7 tenyleg a hatar.

Ja es nem sulyfuggo, en total vekony vagyok es nincs senki a csaladban aki diabeteszes, es megis terh.cukrom van. Jobb ha odafigyelsz, nehogy baja legyen a babanak.

34h km

2012. nov. 14. 06:10
 5/7 anonim ***** válasza:
51%
Én anno kihánytam 5 perc után a cukros lötyit, azt mondták, hogy másodszorra is kihánynám, úgyhogy nem erőltették. Otthon mérem néha, mindig 4-5 körül van, vigyázok azért a cukros dolgokkal. Szerintem a babának se jó a több terhelés, én hagynám a fenébe. Pláne hogy nem egységes, minden városban más a jó érték.
2012. nov. 14. 06:50
 6/7 anonim ***** válasza:

én otthon méregetném a helyedben a cukrossabb, szénhidrátgazdagabb ételek után 1 órával a cukrot. Ha akkor 7 alatt van akkor nincs semmi gond. Ha viszont 7 felé megy, akkor nem árt diétázni legalább annyira, hogy ne menjen 7 felé. Van akinél ez kevés erőfeszítéssel is megoldható, van akinek szigorú diétát kell tartani, ez mind attól függ hogy milyeneket mér az ember.

Ja és én is vékony vagyok, nincs a családban cukorbeteg, és terhességi cukorbeteg lettem. Van ilyen sajnos :(

2012. nov. 14. 08:00
 7/7 anonim ***** válasza:
5. vagyok. Vajon kinek mi nem tetszett? Az hogy kihánytam, vagy hogy a babának nem tesz jót a több terhelés, vagy hogy otthon mérem?
2012. nov. 15. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!