Mondanátok valamit, a terheléses vércukor mérésről?
Mi a menete, miért fontos ez, mikor csinálják, mit jelez az eredmény?
Első babámat várom! :D 19 hkm
Nem teljesen igaz, amit az 1. írt.
Nálunk (Miskolc) nem kellett vinni a glükózt, ez ingyen jár.
Viszont vigyél magaddal 1 citrom kifacsart levét, így "élvezhetőbb" a lötyi.
Elvileg előző nap este 8-tól már nem ehetsz, bár a védőnőm azt mondta, már előtte pár nappal csökkentsem a cukorbevitelt, igaz én ezt nem tartottam be, de jó lett az eredmény.
A várakozás közbeni 2 órában ne nagyon mozogj, mert a mozgás is bontja a cukrot, így nem lesz reális az eredmény, de majd úgyis mindent elmond a védőnőd ha odajutsz.
nálunk is vinni kell a glükózt. Kb 200FT a patikába, inkább legyen nálad, mintsem ott közöljék veled hogy kellett volna.
A citromlét sem engedik meg mindenhol. Tehát minden intézmény függő. Teherestanácsadáson, vagy a dokidnál kérdezősködj "idősebb" kismamiktól!
Egyébként sajnos nekem ilyet évente kell csinálni más okból is kifolyólag, volt hogy a lötty egész víz szerű volt, máskor olyan mint egy sűrű tapétaragasztó, máskor meg nem volt feloldódva rendesen, az utolsó két korty maga volt a pokol. :( Volt olyan egészségügyis, aki nem engedett utánna inni, és egybe szünet nélkül le kellett húznom, megesett az is, hogy nyugodtan leülhettem, és addig kortyolgattam amíg le nem csúszott, és le is öblíthettem utána vízzel. Van ahol nem engednek inni utánna, máshol ihatsz, de csak vizet. Tehát minden attól függ nálatok mi a "szokás".
Minden jót, boldog babavárást!
Nálunk Szombathelyen előző este 9-től csak vizet lehetett fogyasztani. 75gr cukorral készült citromos teát adtak - nem kellett vinni semmit. Volt előtte, egyórás és kétórás érték. Nekem mindkét utána értékem 2 tizeddel lejjebb volt a határnál, azaz 10,9 (11,1) és 7,6 (7,8), ezért 225 gr CH diétára fogtak, másfél héttel később vércukorprofil volt 6 vérvétellel, ami szintén nem igazolta a terhes cukrot, és most 6 hét elteltével ismét megyek holnap egész napos vércukorprofilra. Remélem, ez is jól sikerül és már békén hagynak.
35 hkm
Pesten voltam és nekem se kellett vinni. Citromot viszont érdemes. SOTE II-n voltam és ott adtak citromot.
Azért fontos, mert ha sokáig magas a cukrod akkor árt a babának. Ha magas lesz az eredményed akkor diétára fognak és rendben lesz a baba is te is. A diéta egyébként nem rossz, legalább nem hízol sokat :)
32h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!