Magas cukorral ki hogyan táplálkozik a terhesség alatt?
Szia! Nekem már a terhesség elejétől a következő diétát kellett tartanom:
7 órakor 20g csak lassan felszívódó szénhidrát
Általában szeletelt graham kanyeret ettem. Mindegy, hogy mennyi vajat, felvágottat, sajtot, zöldséget raksz rá, szóval egész változatosan el lehetett készíteni)
10 órakor 25g fele gyors, fele lassú szénhidrát
Itt legtöbbször tejterméket ettem korpás keksszel, esetleg diabetikus rágcsálnivalóval.
13 órakor 50g szénhidrát, amiből max 10g lehet gyorsan felszívódó
Itt tulajdonképpen mindenfélét ehetsz, csak ne rakj bele cukrot, és számold ki, miből mennyit teszel bele, hogy tudd mennyi szénhidrátot eszel meg...
16 órakor 20g csak gyorsan felszívódó szénhidrát
Minid gyümölcs, vagy gyümölcsturmix volt nálam.
19 órakor 40g szénhidrát, amiből max 10g gyorsan felszívódó
Sokszor azt ettem, ami az ebédből maradt, vagy valamilyen szendvicset (graham kenyérből), és ittam hozzá tejet.
22 órakor 20g fele gyors, fele lassan felszívódó szénhidrát
Tej és keksz
Ez az egész alapja. Ha ezt betartod, minden rendben lesz. Tudom, hogy az elején nagyon nehéz lesz, de én úgy voltam, hogy a babámért mindent megteszek. Magamat nem féltettem, csak a babámat... Egy pár hét után már nem is akartam többet enni. Sőt olyan is volt, hogy pl vacsira nem ettem meg a 40g CH-ot. Persze ezért ki is kaptam, mert arra szükség van. 2 hetente mentem orvoshoz, ahol dietetikus ellenőrizte a naponta vezetett étkezési naplómat...
Általában mindent jól csináltam.
Végeredmény egy teljesen egészséges kislány aki nem született túlsúllyal. (3350g) És aminek nagyon örültem, mivel kicsit el voltam a terhesség előtt hízva, hogy -3kg-mal mentem szülni, és mikor haza mentem a kórházból 11 kg-mal voltam könnyebb, mint a terhesség előtt. Ezt a mai napig meg tudtam őrizni. :) Ha újra híznék, tuti ezt a diétát kezdeném tartani.
Remélem segítettem, és ha kérdésed van, vagy bármiben segíthetek, írj privit. Én kb 6 hónapon keresztül csináltam...
Kitartást!
Szia!
Köszönöm a választ nagyon hasznos,be fogom tartani én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!