Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kaphatok gyedet? Vagy milyen...

Kaphatok gyedet? Vagy milyen ellátásokra vagyok jogosult? 3 évig folyamatosan dolgoztam, aztán idén január 30-án megszünt a munkám. Február 1-től május 14ig munkanélkülin voltam, aztán találtam munkát, ahol 3 hónap próbaidő után véglegesítettek.

Figyelt kérdés
Ha most esnék teherbe,akkor kapnék majd gyedet és a többit? Vagy várjunk még? A főnököm tudja,hogy babát szeretnénk,nem ellenzi,azt mondta,hogy bármikor lesz baba,mehetek,és vissza is várnak utána.Csak nem mindegy mennyi pénzt kapok.Meg tudnátok mondani ha minimál bért kapok,akkor mennyi lenne az összeg? Köszi!
2012. nov. 10. 21:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves felháborodott válaszoló, igazán fájlalom, hogy ennyire zokon vetted amit írtam, de ettől függetlenül HÜLYESÉGET írtál. Vicces, hogy nagy hisztériázva lepontozol, csak mert ki mertem javítani a baromságaidat...

NAgyon becsülendő, hogy az összes internetes NŐI fórumon olvasol utána ezeknek, de van azért olyan oldal is, ahol, szakszerűen le van írva minden.

Pl. a jogtár, ahol a TÖRVÉNYBEN szerepel, hogy nem kell folyamatosnak lennie, vagy akár az oep saját tájékoztatója, ahol ugyanez szerepel.

Nem hiszem magam okosabbnak mindenkinél, csak ehhez éppenséggel értek, nem is kicsit, de sajnálom, hogy rászánom az időt az ilyen idiótákra, mint te, akik azt hiszik, ők sz.rták a spanyolviaszt, és hiteles forrásnak tekintenek minden olyan oldalt, ahol helyesírási hiba nélkül le tudják írni az ellátások nevét.

De utoljára és kizárólag a kérdező miatt idemásolom, hogy hol érdemes nézelődni.

1. TÖRVÉNY.

[link]

2. OEP SAJÁT tájékoztatója:

[link]

Ebben van SZÓ SZERINT a következő leírva: "A jogosultsághoz szükséges előzetes 365 napi biztosítási idő számítása

Rendkívül fontos az a kedvező szabály, miszerint a gyermekgondozási díjra jogosultsághoz szükséges előzetes 365 napi biztosítási időnek nem kell folyamatosnak lennie."

De igazad van, ennél hitelesebb a szülők lapja.... Ugyan már.

A pontozáshoz: én nem szoktam pontozni, de te pl. MAXIMÁLISAN megérdemled a lepontozást, mert tökéletesen félretájékoztatsz. Aztán meg még neked áll feljebb, ha egy valóban hozzáértő ki mer javítani. Szánalom.

2012. nov. 11. 11:07
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

22.23, igaza van az előttem válaszolónak, miért vagy ennyire kiakadva? Hülyeséget írtál, valóban, ha nem értesz hozzá, akkor minek írsz választ, ráadásul úgy tálalva, mintha abszolút hozzáértő lennél? És minek pattogsz, ha kijavítanak? Inkább köszönd meg, hogy javították a hülyeségedet, és kérj bocsánatot a kérdezőtől, amiért félretájékoztattad.

Kérdező, az előttem válaszoló (aki a jogszabályt, meg az oep-et linkelte) tökéletes választ adott (nem először, mert azt hiszem ő az, aki OEP-nél jogászként dolgozik - mindenesetre a jogásznak is 88%-a van).

Nyugodtan hihetsz neki, én utánajártam alaposan mindennek, és az OEPnél is elmondták, hogy nem kell folyamatosnak lennie a 365 napnak.

Értelemszerűen azért van lehetőség 2 éven belül összeszedni ezt az időt. Hanem lehetne benne megszakítás, akkor nem kellene a 2 éven belül kitét sem, bár látom ez sem mindenkinek egyértelmű, de mindegy.

Amikor valóban van jelentősége a folyamatos biztosítotti időnek, az a táppénz, illetve az ellátások összegének számítása. De a tgyás-gyed jogosultsághoz NEM kell a folyamatosság. Le van írva fehéren feketén.

2012. nov. 11. 12:50
 13/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ. Elolvastam. Akkor tényleg megkapom majd,és minden rendben! Köszönöm!!! :)
2012. nov. 11. 12:51
 14/16 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés. A férjem nevére is mehetne a gyed? Vagy csak akkor ha ő maradna otthon a kicsivel? Neki jobb a fizetése,és régebb óta van folyamatos ,munkája. Köszi
2012. nov. 11. 12:55
 15/16 anonim ***** válasza:
GYED mellett semmilyen munkavégzés nem megengedett, tehát a férjed is mehet GYED-re, de akkor nem dolgozhat.
2012. nov. 11. 13:31
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. nov. 11. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!