Ti hogy vagytok a hálapénzzel?
én tuti nem adok majd a dokinak, meg senkinek, mert elvileg ezért kapják a fizetésüket. egyetlen esetben gondolkoznék el rajta: ha szülés közben életmentő beavatkozásra lenne szükség...
ti hogy álltok ehhez a hálapénzes mizériához?
mindenki véleményére kíváncsi vagyok.
(veszekedni nem akarok senkivel, hiszen mindenkinek saját joga, döntése, hogy ad-e vagy sem)
ez nagyon kényes kérdés. kb 2 hete olvashattam egy kérdést itt, ami ezzel kapcsolatos. én magánrendelésre járok, ennek a tarifája 7000/alkalom. volt olyan, hogy nem töltöttem bent többet 10 percnél, mert szerencsére gondmentesek vagyunk.
gondolkodtam rajta, hogy megkérdezem a dokit, hogy le tudja-e vezetni a szülést, de végül arra jutottam, hogy inkább nem fogom, mert ő maga említette, hogy az a hónapja jócskán eseménydúsnak ígérkezik, mikor megbecsülte a szülés várható időpontját. és szeretném elkerülni azt a kellemetlen szituációt, hogy azt mondja, hogy "persze, elvállalom 100ft-ért." úgy gondolom már azzal is fizetünk eleget, hogy eljárunk magánrendelésre. de, ha netán valami fix tarifa hagyná el a száját, azthiszem nagyot csalódnék. én majd szeretnék valamennyi pénzt adni neki, de csak 20-30e körül gondolkodom.
Valóbban nem kapnak sokat az orvosok a munkájukért. De másokat megfizetnek?
Pl a tűzoltók is éppen csak annyit kapnak, hogy éhenhalni elég, pedig a saját életüket kockáztatják azért, hogy másokat mentsenek meg! És nálunk nincs hálapénz!!! Vagy van valaki aki adott pénzt egy tűzoltónak, mert megmentette az életét, a lakását stb?
Én nem adtam és nem is fogok adni, mert ezért fizetem a tb-t.
zerintem majdnem mindenki fizeti itt a tbt.. ha nem felel meg az elvarasainak valakinek amit a tb nyujt, akkor fogad orvost es akkor mar koteles halapenzt is adni, osszegtol fuggetlenul. hiszen az orvos kore szervez mindent, mindig elerheto es segitokesz, plusz munkat vegez. en se vegzek ingyen munkat senkinek, sztem mas se. ez logikus.
nekem nem felel meg a tb. az a szint abszolut nem kenyelmes es nem is tartom biztonsagosnak. szultem mar. a mellettem levo no a szulesznonel szult meg, az ugyeletes doki lent kavezott. vegul az en dokim varrta ossze a holgyet.
vegig ketsegbe volt esve es uvoltozott orvos utan.
aldottam az eget h az en dokim figyel rank es vegzi a munkajat.
aki megteheti az fogadjon orvost ugy gondolom. bar sztem ez igy is szokott lenni azert..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!