Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti hogy vagytok a hálapénzzel?

Ti hogy vagytok a hálapénzzel?

Figyelt kérdés

én tuti nem adok majd a dokinak, meg senkinek, mert elvileg ezért kapják a fizetésüket. egyetlen esetben gondolkoznék el rajta: ha szülés közben életmentő beavatkozásra lenne szükség...

ti hogy álltok ehhez a hálapénzes mizériához?

mindenki véleményére kíváncsi vagyok.

(veszekedni nem akarok senkivel, hiszen mindenkinek saját joga, döntése, hogy ad-e vagy sem)

2012. nov. 10. 10:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
én inkább azt támogatnám,hogy választahtó legyen a tb fizetése. én például nem akarok tb-t fizetni,mert az ellátás szörnyű,sőt, van hogy el sem látnak,mert kérjek időpontot,amit aug.-ban kérek,de csak okt.17-re adnak (belgyógyászat), vagy épp majd le rohad terhesen az ujjam valami bőrnyavajától,ki van fakadva, vérzik,repedezik, de a bőrgyógyászaton nem látnak el,mert nics előjegyzésem. azt mondják menjek el sorszámos rendelésre. elmegyek sorszámos rendelésre, 7-től osztanak sorszámot, 7:10-kor sorra kerülök és azt mondják,hogy sajna elfogyot a sorszám. így kidobtam 1000 ft-ot az ablakon,meg még meg is járattam magam, hazafelé a buszra meg várhatok 3 órát a hidegben terhesen. szóval én azt választanám,hogy nem fizetek TB-t, hanem minden egyes alakalommal,ha bajom van,magán dokihoz megyek. mert a fizetésemből havi 10-20E ft-ot levonnak TB járulékért (természetben és pénzbeli)de ellátást nem kapok. mielőtt babás lettem, kb 3 évente egyszer mentem orvoshoz. nekem sokkal jobban megérné mindig magánnak fizetni,mint a TB-t állandóan!
2012. nov. 10. 13:21
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

ez nagyon kényes kérdés. kb 2 hete olvashattam egy kérdést itt, ami ezzel kapcsolatos. én magánrendelésre járok, ennek a tarifája 7000/alkalom. volt olyan, hogy nem töltöttem bent többet 10 percnél, mert szerencsére gondmentesek vagyunk.

gondolkodtam rajta, hogy megkérdezem a dokit, hogy le tudja-e vezetni a szülést, de végül arra jutottam, hogy inkább nem fogom, mert ő maga említette, hogy az a hónapja jócskán eseménydúsnak ígérkezik, mikor megbecsülte a szülés várható időpontját. és szeretném elkerülni azt a kellemetlen szituációt, hogy azt mondja, hogy "persze, elvállalom 100ft-ért." úgy gondolom már azzal is fizetünk eleget, hogy eljárunk magánrendelésre. de, ha netán valami fix tarifa hagyná el a száját, azthiszem nagyot csalódnék. én majd szeretnék valamennyi pénzt adni neki, de csak 20-30e körül gondolkodom.

2012. nov. 10. 13:30
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Én első perctől kezdve magán dokihoz jártam terhességem alatt, hozzá jártam 18 éves korom óta. Voltam az ambulancián is 1-2x, de inkább fizetek, nem ülök ott fél napot, és nem futó szalag módjára kezelnek. Szóval fizettem havonta az x összeget, hogy mennyit kér a szülésért nem mondta meg, amennyit gondolok azt mondta. Így éjjel-nappal bármikor rendelkezésemre állt, bármikor hívhattam telón még éjjel is, ha gondom volt. Hajnal fél 3-kor folyt el a víz, fél 4-re értünk be a kórházba. Amikor elfolyt a víz akkor felhívtam, mondta hogy menjünk a kórházba, reggel ő is ott lesz. 9-re ott is volt, és végig bent volt velem a szülőszobában. Én így érzetem magunkat biztonságban, mert rá bármikor számíthattam. Nagyon ritka az ilyen orvos, de még a borítékot is visszaadta, nem fogadta el. A kórházba naponta többször megnézett minket.
2012. nov. 10. 13:35
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Valóbban nem kapnak sokat az orvosok a munkájukért. De másokat megfizetnek?

Pl a tűzoltók is éppen csak annyit kapnak, hogy éhenhalni elég, pedig a saját életüket kockáztatják azért, hogy másokat mentsenek meg! És nálunk nincs hálapénz!!! Vagy van valaki aki adott pénzt egy tűzoltónak, mert megmentette az életét, a lakását stb?

Én nem adtam és nem is fogok adni, mert ezért fizetem a tb-t.

2012. nov. 10. 14:12
 15/15 anonim ***** válasza:

zerintem majdnem mindenki fizeti itt a tbt.. ha nem felel meg az elvarasainak valakinek amit a tb nyujt, akkor fogad orvost es akkor mar koteles halapenzt is adni, osszegtol fuggetlenul. hiszen az orvos kore szervez mindent, mindig elerheto es segitokesz, plusz munkat vegez. en se vegzek ingyen munkat senkinek, sztem mas se. ez logikus.

nekem nem felel meg a tb. az a szint abszolut nem kenyelmes es nem is tartom biztonsagosnak. szultem mar. a mellettem levo no a szulesznonel szult meg, az ugyeletes doki lent kavezott. vegul az en dokim varrta ossze a holgyet.

vegig ketsegbe volt esve es uvoltozott orvos utan.

aldottam az eget h az en dokim figyel rank es vegzi a munkajat.

aki megteheti az fogadjon orvost ugy gondolom. bar sztem ez igy is szokott lenni azert..

2012. nov. 10. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!