Szerintetek az Alex keresztnév megy a Szabó vezetéknévhez?
A páromnak nagyon tetszik az Alex név, és tudom hogy a Szabóhoz gyakorlatilag minden név passzol.
De sajnos nekem most egy fiú név sem tetszik, pedig már átnéztem 3x a neveket.
Nem merek mondani sem semmit az Alexra, mert ha igy döntök, akkor egész életében ez kiséri végig. Nehéz.
Másnak is nehéz nevet választani?
Először is illik a Szabó vezetéknévhez az Alex keresztnév. Ismerek is ilyen nevű személyt.
Másodszor pedig a fiamat is így hívják, úgyhogy nagyon tetszik is!:) Nem egy hagyományos név, de nem is annyira idegen, nem túl gyakori és ezzel nem igazán lehet bárkit is csúfolni. Nekem már nagyon régóta tetszett ez a név és mikor terhes lettem és neveket válogattunk a férjemmel, felvetettem ezt a nevet és a férjemnek is nagyon tetszett, úgyhogy nem volt nehéz a választás nekünk.:)
Aki pedig azt írta, hogy ez egy kutyanév, az pedig gondolkodjon! Kutyanév a buksi, a csöpi, a bundás, meg az ilyenek, amiket nem adnak embernek, legalább is nem anyakönyvezhető nevek, max. becenév. Az, hogy valakik emberi nevet adnak a kutyának, az az ő dolguk, mert hogy az Alex egy embernév, de hogy így párhuzamot vonni egy ilyen kérdésben, hát elég borzasztó.
Alexról soha nem jutott eszembe h kutya név lenne :))
szerintem SZÉP név!!!
Üdv egy másik Szabó család! :)
Alexander is nagyon szép és Alexnak lehet becézni. Ha még egy fiam lesz biztos ezt a nevet kapja. Az Alex is nagyon szép név.
Ha egy fiu név sem tetszik hát járj a férjed kedvébe.
Nálam nem lenne nyerő. Sza(BO A)lex
Javaslom a magyar megfelelőjét: Sándor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!