Mennyi "jár" az orvosnak?
Ez annyira vicces, hogy valaki kávés készletet vesz a dokinak.
Persze szép szép meg tuti hasznos is , na de kinek? nektek? értéke akkor van ha tényleg kedveli és hasznos. lehet rámosolygott aztán betette a szekrény mélyére.
Szóval ezt a dokinak kellene megmodnani. Ha törényesen csinálja (és bizony már magyarországon is rengeteg orvos ad erröl számlát) akkor van egy tarifája. ha nem akkor amennyit te akarsz.
Én is megmosolyogtam ezt a kávéskészlet dolgot;ezt annyira "nem szokás".Lehet erősen fogalmazok,de talán még túlzás is,és nem az anyagi részét tekintve.Ilyet annak illik adni,akit ismersz és nem csak úgy,mint az orvosodat.De mindegy is.Én sem hiszem,hogy túlzottan meghatotta az orvost a készlet értéke.
Az összeg nagyban függ,hogy hol fogsz szülni:vidék,megyeszékhely,Bp,stb.Esetleg van-e konkrét tarifája a dokinak (mert oké,hogy nem szabad,de valljuk be az esetek többségében így működik).
Én személy szerint sokallom a szülésznőnek a 30-at;ehhez képest kell ugye a pénzt adni az orvosnak is és hát akkor ő a 100 alatt nem áll meg.Ha logikusan gondolkodunk.
Hát a kávéskészlet nem az én ötletem volt, hanem a férjemé, aki kínai, és ez náluk szokás, úgyhogy ezzel a szöveggel is adtuk át neki az ajit. Amúgy meg ismerős a doki, apukám diákja volt még egy millió évvel ezelőtt.
Szóval akkor a szülésznőnek elég lenne mondjuk egy huszas? Annál lejjebb nem is tudom, akkor már én érezném magam kellemetlenül, hogy esetleg túl kevés. Persze, lehet, hogy a végén semmit nem kap, attól függ, hogy hogyan bánik majd velünk...
Amúgy Bp-n az Istvánban fogok szülni. Szóval fővárosi árak érdekelnének. Bár ő azt mondta, hogy semmit nem kér, azért én kellemetlenül érezném magam azok után, hogy mennyit foglalkozott velünk eddig.
én nem adtam semmit sem /pedig császárt lett a vége/ és érdekes módon minden rendben ment :-)
de ha adtam volna is akkor a inkább a szülésznőnek mint a dokinak
elvégre ö többet dolgozik veled mint a doki
és nem becsüljük meg eléggé őket...
szal 30 a szülésznőnek és max ugyan ennyi a dokinak
elvégre kapott már "30-at" tőletek :-)
Nem, nem sértődtem meg, hiszen a háttérsztorit nem írtam le. Én is így reagáltam volna. :)
Szóval akkor a dokinak olyan 30-50 ezer körül, a szülésznőnek meg 20-30 rugó. Jól van, majd jól átnyálazzuk a költségeket a párommal.
Köszi a segítséget lányok!
Szép babavárást! Jó babázást!
37 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!