Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pozitív a kombinált tesztem....

Pozitív a kombinált tesztem. Valaki valami megnyugtatott tud?

Figyelt kérdés

A kombinált teszthez a vért a 9 hét 4 napján vették le. Ultrahang 12hét 6napján volt.

Etnikai csoport: Kaukázusi ( nem értem én magyar vagyok fehér az nem európai?)

Anyai testsúly:79kg(3mal kevesebb voltam)

magasság:168cm( 160cm vagyok)

Idegességembe nem jól mondtam..

Szabad: 2,555 MoM

PAPP-P: 0,389MoM

Nt: 2.3mm

orrcsont megvan

30 éves elmúltam

Down-ra a kockázat: 1:209

Két hét múlva megyek aminóra. Mit ne mondjak egy ideg vagyok az eredményeim miatt..

Nem kívánom az ellenségemnek sem ezt.

Valaki tud valami biztatót mondani nekem. Megígérem ha túl leszek ezen megírom mi lett az eredményem.

2012. nov. 4. 10:46
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, tudom mit érzel, mert én is keresztül mentem rajta.

Először is a kombinált tesztet a 11.hét és 13.hét 6 nap között végzik, ez így szerepelt a papíromon is, amit alá kellett írnom!

Ha utána olvasol ez mindenhol így szerepel, ezek után nem értem, hogy vehették le nálad a 9. héten???

Ezen kívül nemcsak a heteknek van jelentősége, hanem a CRL-nek is ami minimum 45 mm kell, hogy legyen, illetve max 80 mm.

Mindezeknek, mint ahogy valaki már írta is nagy jelentősége van a vizsgált markerek szintjének megállapításánál.

A másik eredményt leginkább befolyásoló tényező az any életkora!

Nekem a kombinált tesztem negatív lett, viszont a 16 heti négyes teszt katasztrofális kockázatot hozott: 1:20-hoz Down kórra!

Innen persze egyenes üt vezetett a magzatvíz vételhez, aminek körülbelül 1 hete lett meg az eredménye, teljesen negatív!

Ne ess kétségbe, bár tudom, hogy iszonyú nehéz, de ezek a vérvételek nagy részben csak kockázatbecslések, és mint ilyenek rengeteg fals pozitív eredményt hoznak.

2012. nov. 4. 14:18
 12/27 A kérdező kommentje:

30 múltam augusztusban. 14 hetet betöltöttem tehát megismételni ezt nem lehet. Így megpróbálok türelmesen várni az aminóig. Bár ez elég nehéz.

Nem értem én sem de itt Győrbe mindenkinek ilyenkor veszik le a vért. Így nekem is. Remélem, hogy minden rendben lesz. Köszönöm a biztatást.

2012. nov. 4. 16:59
 13/27 A kérdező kommentje:
CRL: 62mm
2012. nov. 4. 17:12
 14/27 A kérdező kommentje:

Igen a kombinált teszt pozitív további genetikai vizsgálat szükséges.

Pozitív van ráírva.

2012. nov. 4. 17:14
 15/27 anonim ***** válasza:

Gondolom a 62 mm-es CRL a 12.hét 6 napján volt amikor is az ultrahangot nézték nálad.

Azt, hogy mennyi lehetett a 9. héten bizonyára nem tudod...

Én most kikerestem, hogy mennyi volt nálunk:

10 hét 5 naposan :46mm

11 hét 6 naposan :66mm, és ezekkel a méretekkel az én babám kifejezetten nagynak számított.

Kizártnak tartom, hogy a te babád a 9 héten elérte volna a vizsgálathoz szükséges 45 mm-t!

Mindezek után mégis hogyan lehetett volna reális eredményt kapnod, és még a korod is biztosan jól lehúzta (nálam is ez volt!)

Nem lesz semmi baj, az amnión sajnos túl kell esned, de közel sem lesz olyan szörnyű, mint ahogy gondolod!

De utána legalább teljesen megnyugodhatsz!

2012. nov. 4. 20:11
 16/27 A kérdező kommentje:
A 9 héten nem tudom mennyi volt a CRL mert nem mérték. Csak azt mérték hányadik hetes vagyok. A 62 mm a 12 hét 6 napján volt elvileg. Remélem minden rendben lesz mert tegnap már éreztem, mintha hangyák lennének a hasamban. Bele se merek gondolni mi lesz ha baj lesz. :-((
2012. nov. 5. 11:50
 17/27 anonim ***** válasza:
Figyelj,te nem,de én biztos vagyok benne,hogy minden rendben lesz:)És nagyon várjuk,hogy írj!:)
2012. nov. 5. 16:05
 18/27 A kérdező kommentje:
Megígérem megírom, hogy mi lett az eredmény. Mást is biztasson vagy tanuljon belőle.
2012. nov. 5. 19:13
 19/27 anonim ***** válasza:

Nekem is rossz volt az eredményem 1:350-hez, erre azt mondták, viszonylag magas a kockázat. Volt amniom, ahol kiderült, hogy minden oké, egészséges. Azóta már 3 éves, és kutya baja.

Nálad sem lesz baj, nyugi!!!

2012. nov. 5. 22:43
 20/27 anonim ***** válasza:
Szia! Van már eredmény?
2012. nov. 22. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!