Miért nő meg előbb a has többedik terhességnél?
Jó tudom, hogy gyengébb a hasizom, meg a méh is könnyebben tágul, de mitől tágul, ha a baba nem nagyobb?
Most lehet butaságot kérdezek, de azért csak furcsa, hogy 14 hetesen már kb 20nak nézek ki, ha nem többnek...
Ja és ilyenkor a fundus is feljebb van?
Az oka az, amit leírtál.
Pl. trambulin: egy vadi új jól bírja, ha ugrálnak rajta, de egy olyan trambulin, amin már sokan és sokszor ugráltak, sokkal lazább, sokkal inkább "meghajlik" benne az ugráló felület.
Figyu, ne rágódj ezen, sokaknál van úgy, hogy a második/többedik babával hamarabb lesz nagyobb a hasuk, és minden rokon már a 5. hónapban azt hiszi, hogy szülni mész, de sebaj, a végeredmény a lényeg. :)
Puffadás egy kis megmaradt felesleg az előző terhességből és a lazább hasízom együttesen már pont elég hogy 14 hetesen 20 hetesnek nézzen ki az ember...
ha maradt egy kis felesleg a hasadon akkor meg pláne...
Igen, pontosan azért, mert gyengébb a hasizom, meg az egész hasfal, és nem tud úgy tartani, mint a korábbi esetben, attól függetlenül, hogy nagyobb a baba vagy sem.
Jó példa volt erre a trambulin is, de most mondok egy másikat. Képzelj el egy gyengébb hálót, meg egy erősebbet, amire rátesznek 1-1 ugyanakkora súlyt. A gyengébb hálóba fog jobban megsüllyedni, míg az erősebb jobban megtartja, hiába ugyanakkorák, és ugyanolyan súlyúak a tárgyak. Szóval hasonlóképpen működik ez is.
Kedves második! Én már rég nem puffadok és a feleslegem is inkább a fenekemen és a combomon maradt. Ami a hasamon van az a terhességtől van. Nem értem, hogy miért kell állandóan a puffadással jönni annál akinél nagyobb a pocak, mint az átlag?!
A hasonlatot köszönöm! A hálóssal már felfogtam végülis, csak nem értettem, hogy tényleg miért nő, ha a baba nem indokolja. :)
A fundusról tudtok valamit? Ilyenkor az is feljebb van?
Tippelésről már lemaradtam kedves utolsó, de amúgy neked is nagy pocid van, főleg, ha első baba! Láttam már olyan kismamát akinek 34 hetesen volt ekkora. Mondjuk az egy másik véglet. Én 20 körül tippeltelek volna. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!