35 hetesen 2227 gramm, ez kicsi nagyon?
Hát nem túl nagy. De ez sokmindentől függ. Te és a párod is kicsi súlyú baba volt születéskor? Befolyásolhatják még nagyban a súlyát a károsító tényezők, pl. dohányzás, alkohol, kábítószer.
De azt azért ne felejtsd el hogy ez csak egy kalkulált adat. Az én fiamat a 35+2 napi uh-n 3200 g-ra becsülték, aztán 36+1 napon született 2760 g-mal. Fél kiló a különbség!!! Úgyhogy ez lehet több is. A doki mit mondott rá? Ő kevesellte?
Nem, ha heti 20 dekát hízik az utolsó 4 hétben (a nagykönyv szerint), akkor pont jó, 3 kg körüli lesz.
Az én fiamat a 32. héten 1750 grammra mérte a szonográfus, ki is akadt, hogy milyen pici, aztán a 39. héten 3640 grammal született...
Sógornőmnek is hasonló értéke volt, a 36. héten 2300 gramm volt a babája, ezért neki be kellett járnia a kórházba infúzióra (nem tudom mit kapott).
Neki a 40. héten született meg végül a babája 2700 grammal, makk egészségesen.
Nekem a 36. héten 3000 grammnak saccolták a lányomat. Ehhez képest kicsi a tiéd, de simán nőhet még, még van ideje, meg ugye a becslés csak becslés (lehet tévednek)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!