16. héten voltam vérvételen, de nem látok semmi AFP-re utaló adatot. Jövőhéten kell mennem az eredménnyel az orvosomhoz, de én nem látok rajta semmit. Légyszi segítsen valaki! Lehet hogy nem csinálták meg? Ja és még egy kérdés: Toxoplasmát automatikusan néznek? ha igen, akkor mikor? Anyukám pár éve szült, és toxoplasma fertőzött volt, és nem tudták megmondani, hogy új vagy régi a fertőzés, tehát nagy esélyem van rá, hogy én is fertőzött vagyok.
2012. okt. 29. 08:22
1/9 anonim válasza:
na akkor sorban:afp-re nem tudom miért nincs ráírva semmi,elvileg határértéken belül vagy kívül az rá van írva számokkal.A toxoplazmát én már a 8.héten megcsináltattama laborban a vérvételből,azt az elején kell úgy tudom,az meg, hogy anyukád toxoplazmás volt a terhesség alatt, semmi köze hozzád meg a te terhességedhez és a mai vérvétellel simán megállapítják ha a közelmúltban voltál fertőzött,valószínű rá lesz írva az eredményre, hogy pl fél évnél régebbi fertőzés valószínű.csak egy példa volt.
2012. okt. 29. 08:29
2/9 anonim válasza:
A 16. heti vérvételen nem lesz rajta. Külön küldik a nem tudom hirtelen milyen nevű központba a vérmintát, ahonnan visszapostázzák az eredményt. (legtöbbször a nődokinak). Egy kis papír, rajta a MOM meg pár érték.Toxoplazmát nálunk automatikusan nézték, de nem tudom, máshol hogy van? Lehet külön szólni kell!
2012. okt. 29. 08:42
3/9 anonim válasza:
Nálunk az afp-t külön papíron adjáj ki, 4féle eredmény szerepel rajta. És a soron következő terhesgondozáson kaptam meg a papírt.
A toxoplazmát csak akkor nézik, ha kérjük. Nekem az első vérvételnél volt nézve, de csak mert kértem. Negatív lett, és rá volt írva, h 4-6hét múlva kontroll. Legalább 4hét volt mire az eredménye megjött, így mikor azt megkaptam, már adhatták is volna a beutalót a következőre. Na ehhez képest esze ágában se volt a dokinak. Eltelt 3hónap azóta, és most újra kértem, mert maguktól nem adják. Nem értem miért nem írják be a rendszerbe, h lássák... És igen, attól h anyukádnak volt, még egyáltalán nem leszel rá esélyesebb. Abból csak az következik, h akivel terhes volt a fertőzése alatt, az a baba már védett lesz a toxo ellen, és nem fogja elkapni.
2012. okt. 29. 08:57
4/9 anonim válasza:
A toxot még az első labornál mindenkinek nézik mindenhol,a védőnő írja fel a labornak ott automatikusan annak is meg kell jönnie az eredményekkel.Néha elképedek, hogy egyes helyeken erre nem figyelmeztetik a kismamákat?Úgy tudom ez az egyik első vizsgálat,legalábbis nálunk Zalaegerszegen igen.Első voltam.
2012. okt. 29. 08:58
5/9 anonim válasza:
afp-re nekünk a nődoki adta ki a leletet, azt ő kapja meg... toxoplazmát a legelső vérvételen néztek, legalábbis itt a 12. heti uh előtti vérvételen nézik azt is
2012. okt. 29. 09:03
6/9 anonim válasza:
Nem igaz, h mindenhol nézik a toxot! Debreceni vagyok, vagyis még csak nem is kisváros, de itt biztosan nem nézik maguktól, sehanyadik vérvételnél sem. 2.terhességem, mindkettőnél külön kellett szólnom, h macskánk van és nézzék meg (2 különböző körzetis dokinál). Ha valaki biztosra akar menni, akkor szerintem mindenképpen rá kell kérdezni!
2012. okt. 29. 09:12
7/9 anonim válasza:
Első vagyok.Azért ez nagyon durva hogy egy két helyen ezt nem nézik.Nálunk Zalaegerszegen ez annyira magától értetődő.
2012. okt. 29. 09:14
8/9 anonim válasza:
Az afp-t nálunk az ultrahangos vizsgálóba küldik le.(külön van véve a többi laboros eredménytől,semmivel sem szerepel egy papíron)
Tehát a 16.héten leveszik és mikor mész a 18-20.hét között a geentikai uh.ra a dokinak a kezében van és nézi azt az eredményt is.
Telefonon a laborban már korábban megmondják az eredményt,én is betelefonáltam.
A toxot.nálunk is maguktól nézik csak nem tudom hányadik héten.
Az afp nekem IU/ml mértékegységben van megadva.
2012. okt. 29. 10:13
9/9 A kérdező kommentje:
toxoplazmát még biztosan nem néztek, majd szólok, hogy nézzék. Első és egyben egyetlen vérvételem 16. héten volt. Szegeden így megy...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!