Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki volt már genetikai...

Valaki volt már genetikai tanácsadáson?

Figyelt kérdés
Ez hogyan zajlik csak ultrahang vagy tényleg vesznek magzatvizet is?? AFP van a papíromon Valaki tud segíteni?? 12+4napos

2012. okt. 26. 01:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is kellett menni szintén AFP miatt Pestre. Csak egy nagy UH-t csináltak aztán azt mondta a doki, hogy mivel az alapján minden rendben és az életkorom sem indokolja így nem javasolja a magzatvízvizsgálatot. Ott is azt mondták, hogy nagyon sokszor ad rossz eredményt az AFP vizsgálat, megbízhatatlan. Nem tudom Te hány éves vagy mert azt hiszem 35 éves kor felett már ajánlatos a magzatvíz vizsgálata is. Boldog Babavárást 29hkm
2012. okt. 26. 06:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia! Megint első vagyok. Most nézem, hogy még csak 12+4 napos vagy. Az AFP-t meg a 16. héten nézik. Vért vesznek és abból állapítják meg az AFP értéket és ha nem lenne jó na akkor van az amit először írtam. Bocsi
2012. okt. 26. 06:52
 3/8 anonim ***** válasza:

NEkem is 16 hetesen simán csak egy kis vért vettek semmi extra...ki jön egy eredmény ami átlagosan 0,9 és 2,5 között normális mondható, de az előttem szólónak igaza van sokszor nem ad rendes értéket. Feleslegesen is szokták vele a kismamákat idegesíteni. Ha megvan ez a leleted akkor mehetsz genetikai ultrahangra ahol a kicsi szívét, gerincét a többi belsőszerv működését, koponyája méretét combcsontját egyebeket néz meg egy sima ultrahanggal esetleg ha látja megállapítja a baba nemét... Magzatvizet végképp nem vesznek ha rossz az eredményed is megkérdezik h vállalod-e de nem kötelező, sokszor nem vállalják mert ugyanis nem pontos vizsgálat.

21hkm

2012. okt. 26. 07:25
 4/8 anonim ***** válasza:
Sziasztok. Hát mondjuk én nem tudom, hogy működik de engem is érdekelnek a válaszok. 37 éves vagyok, már van egy kisfiam aki 2 éves lesz 1 hó múlva. Vele voltam kombinált teszten de AFP-re nem küldött az orvosom, azt mondta, hogy jó az eredményem, minek. Most várom a második babánkat, állítólag kislány lesz, vele is voltam kombinált tszten a 12. héten. 2 napja voltam a dokimnál aki most elküldött Afp-re. Kicsit furcsállottam is, mert az eredményem most is jó lett, és anno a fiamnál azt mondta, hogy felesleges, elavult vizsgálat. Most meg csak pislogtam, hogy elküld. Engem most az zavar, hogy én ma vagyok 16+5 napos, a 12. heti kombi teszt alapján is és júl.1.-én volt meg utoljára, hétfőn reggel megyek AFP-re amikor is már 17+1 napos leszek. Nem fog nekem rossz eredményt adni? Mondjuk nem igazán akarok azzal foglalkozni, hogy rossz lesz az eredmény, mert tudom, hogy a genetikai 12 hetes vizsgálaton minden rendben volt, mindene tökéletes, de akkor is idegesít egy kicsit, mert azt hallottam, hogy ezt a vizsgálatot pont a 16. héten kell csinálni és én hiába mondtam a dokimnak, hogy a jövő héten én már 17 hetes leszek. Ha meg rossz lesz az eredményem akkor elküldenek genetikai tanácsadásra amin nem tudom mit fognak csinálni, vagyis most már alakul ahogy olvasom a hozzászólásokat, de ha felajánlanának a magzatvíz vizsgálatot, azt biztos, hogy nem fogom elfogadni, még akkor sem ha a koromat is fogják nézni, mert tudom, hogy ott bent minden rendben van. Nem tudom miért nem szüntetik már végre meg ezt a vizsgálatot, mert így csak tényleg a kismamákat idegesítik halálra.
2012. okt. 26. 07:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Sajnos ezt a vizsgálatot elég pontosan a 16. héten kell csinálni ha nem akkor csinálják téveset mutat nagy valószínűséggel nem tudom miért nem küldtek téged is időben...vannak érdekes dolgok az tuti nem lehet ezen eligazodni...az előtted szóló vagyok egyébként...de ha rossz lesz az eredmény szerintem ne foglalkozz vele ... az uh-n úgyis látni majd...
2012. okt. 26. 08:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor ezek szerint nekem biztos rossz lesz az eredményem. Nem is idegesítem magam ezen, nem éri meg. Olyan eredmény lesz, amilyen lesz. Köszönöm sz infót.
2012. okt. 26. 09:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem járnom kell genetikai tanácsadásra,ugyanis a 10.héten,egy mandulagyulladás miatti uh-n az egyik babának 3,2 mm-es tarkóredőt mértek. Ott be is vitt a dokim rögtön a genetikára,ahol az orvos rögtön rá akart beszélni a terhesség megszakítására,de természetesen nem egyeztem bele,hiszen ez csak egy feltételezett dolog volt,hogy esetleg az egyik magzat a kettő közül beteg. Mondtam,hogy akkor döntünk erről,ha már a kezünkben lesz egy papír,ami bizonyítja,hogy tényleg beteg az egyik babánk. Az összes többi uh-n azóta is rendben volt minden érték,viszont mi biztosra szeretnénk menni,így megcsináltatjuk az amniocentézist(magzatvíz-vételt),amire jövő szerdán kerül sor. Egyébként semmilyen tényező nem áll fent,ami indokolná a kromoszómarendellenesség gyanúját,mert a családban nem volt soha rendellenességgel született baba,a férjem 24,én pedig 22 éves vagyok,tehát a korunk sem indokolja.

Egyébként semmi extra nem történik egy tanácsadáson. Először elküldenek uh-ra,aztán a genetikus dokival kell beszélni,hogy Ő mit lát az eredmények alapján,meg hogy indokolt-e további beavatkozás.

Remélem,hogy minden rendben lesz és Nektek már nem kell visszamenni!:)

18+3 hetes,ikres kismami

2012. okt. 26. 13:39
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Amúgy az életkorom miatt kell mennem mert fiatal vagyok 17éves
2012. okt. 27. 01:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!