Valaki volt már genetikai tanácsadáson?
NEkem is 16 hetesen simán csak egy kis vért vettek semmi extra...ki jön egy eredmény ami átlagosan 0,9 és 2,5 között normális mondható, de az előttem szólónak igaza van sokszor nem ad rendes értéket. Feleslegesen is szokták vele a kismamákat idegesíteni. Ha megvan ez a leleted akkor mehetsz genetikai ultrahangra ahol a kicsi szívét, gerincét a többi belsőszerv működését, koponyája méretét combcsontját egyebeket néz meg egy sima ultrahanggal esetleg ha látja megállapítja a baba nemét... Magzatvizet végképp nem vesznek ha rossz az eredményed is megkérdezik h vállalod-e de nem kötelező, sokszor nem vállalják mert ugyanis nem pontos vizsgálat.
21hkm
Nekem járnom kell genetikai tanácsadásra,ugyanis a 10.héten,egy mandulagyulladás miatti uh-n az egyik babának 3,2 mm-es tarkóredőt mértek. Ott be is vitt a dokim rögtön a genetikára,ahol az orvos rögtön rá akart beszélni a terhesség megszakítására,de természetesen nem egyeztem bele,hiszen ez csak egy feltételezett dolog volt,hogy esetleg az egyik magzat a kettő közül beteg. Mondtam,hogy akkor döntünk erről,ha már a kezünkben lesz egy papír,ami bizonyítja,hogy tényleg beteg az egyik babánk. Az összes többi uh-n azóta is rendben volt minden érték,viszont mi biztosra szeretnénk menni,így megcsináltatjuk az amniocentézist(magzatvíz-vételt),amire jövő szerdán kerül sor. Egyébként semmilyen tényező nem áll fent,ami indokolná a kromoszómarendellenesség gyanúját,mert a családban nem volt soha rendellenességgel született baba,a férjem 24,én pedig 22 éves vagyok,tehát a korunk sem indokolja.
Egyébként semmi extra nem történik egy tanácsadáson. Először elküldenek uh-ra,aztán a genetikus dokival kell beszélni,hogy Ő mit lát az eredmények alapján,meg hogy indokolt-e további beavatkozás.
Remélem,hogy minden rendben lesz és Nektek már nem kell visszamenni!:)
18+3 hetes,ikres kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!