Nézte valaki most reggel a TV2-t? Téma: Down-kór kimutatása a 12. héten.
Bár ezt a műsort nem láttam, de én vmi olyanról hallottam, amit az afp "helyett" csinálnak a 12.héten, ugyanúgy vérből. Ennek csak 10ezres nagyságrendű az ára, nem többszázezres.
De én úgy voltam vele, h nincs sajnos erre fölös pénzünk, az első babánál is jó volt a normál vizsgálat, most is jó lesz. Szerencsére teljesen negatív is lett.
És akkor vérvételtől vetélési kockázat?
Azért ma 30-e ből már elég jól ki lehet mutatni. (integrált)
kombinált teszttel a 12. hét körül meg tudják állapítani nagy valószínűséggel a down-szindrómát. Ez egy vérvételből, és egy UH vizsgálatból áll, ahol a magzati tarkóredő vastagságát mérik. Ha ezek határértéken vannak, lehet kérni magzatvíz mintavételt, ami pontosabb. De veszélyesebb is. Nekünk 20 ezer volt az UH és a vérvétel. A vért az AFP-vel együtt vették le. Vagy nem erre gondoltak? nem tudom, nem néztem.
Nem tudom, hogy mi ez a 395.000...
megnéztem még egyszer a videot, és az lenne a lényeg hogy magzatvíz vétel helyett van ez az új eljárás, mert a magzatvíz vételnél 1 % a vetélési kockázat, itt pedig nincs ilyen. de hogy van ez az számomra nem derül ki belőle és igen azt mondja benne hogy 295 000 ft be kerül.
itt egy másik videó amiben Czeizel Endre is erről beszél, hogy vérből lehet kimutatni ezzel az új eljárással. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!