Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ugye a mostani világban már...

Ugye a mostani világban már nem hagyják a kismamákat 12-24 óráig vajúdni?

Figyelt kérdés
Az anyósomtól tegnap kérdeztem,hogy nehezen lett-e meg neki a 2 fia,és mondta,hogy az egyikkel 24 órát vajúdott,a másikkal pedig 12-t.Ugye ilyen már nincs,hogy hagynak szenvedni??Hanem jön az oxitocin és ha akkor sem indul meg a szülés akkor császár?!Ez az egyik nagy félelmem,hogy majd nekem is ilyen hosszú vajúdásom lesz.
2012. okt. 22. 18:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Azért az orvosok többsége nem idióta (persze vannak kivételek). Nyilván van egy protokoll, hogy meddig hagynak vajúdni egy kismamát. Ha már nincs ereje tolni, akkor nyilván kezdenek vele vmit.

Egyébként annyira imádom, hogy az egyiknek az a baja, hogy sokáig hagyják szenvedni, a másiknak meg az, hogy nem hagyják, hogy a természet elintézze, hanem befejezik...

2012. okt. 22. 19:41
 12/21 anonim ***** válasza:
79%
Nekem az ügyeletes annyit mondott legyintve, hogy első szülés 24 óra...ha nincs gond, közben figyelik a babát meg téged, akkor bizony hagynak szenvedni
2012. okt. 22. 19:53
 13/21 anonim ***** válasza:

Attol fugg mikortol szamitod vajudasnak.Ugye hivatalossan a szules meginduladarol beszelunk ha rendszeres fajasok mellett a mehszaj min 3.cm nyitva van ( evident suport of labour) es a fajasok folytatodnak es a mejszak tagul tehat hivatalossan az elofajasok

napokkal a szules elott nem tartozik a szuleshez.Ha a 3 cm szamoljuk nem olyan hosszu a szules

2012. okt. 22. 20:04
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

3 éve szültem 5-en voltunk a szobában. Az egyik csaj 24 órát meghaladóan vajúdott, végén vákumozták, éjjel valamikor hozták vissza. A másik szomszéd már előző este óta szenvedett, neki majd 30 óra volt. A harmadik jól megúszta, csak 16 óra volt.

Első baba elvileg hosszú időbe telik, mert még új a szervezetnek is.

2012. okt. 22. 20:16
 15/21 anonim ***** válasza:
Kolléganőm tavaly nyáron 24 órát vajúdott.
2012. okt. 22. 20:21
 16/21 anonim ***** válasza:

7 hónapja szültem és 17 órát vajúdtam:S Hajnal 2-kor folyt el a magzatvizem. Délelőtt 11-kor kaptam oxitocint, folyamatosan növelték az adagot. Az erősebb fájások délután 2 körül kezdődtek. 5 órától egybefüggő fájásaim voltak, és 6-7-ig volt a kitolási szak. Este 7-kor lett meg a lányom természetes úton.

Igazándiból ha a magzatvíz elfolyásától számolom a vajúdást, akkor 17 óra, viszont ha az igazi fájásoktól akkor "csak" 5 óra.

Tény, hogy nagyon kimerültem, felállni sem tudtam másnapig, de legrosszabb esetben is 1 nap szenvedés árán karjaidban tarthatod a babádat...ez mindent megér:)

2012. okt. 22. 20:42
 17/21 anonim ***** válasza:
Szia! Én egy 6 hetes baba anyukája vagyok, így elég friss az élmény.Nekem szombat reggel 10-kor kezdődtek a fájások, másnap hajnali 5.53-kor lett meg a babánk. Természetes úton, oxi és minden nélkül...Így kérdésedre a válasz: sajnos, de hagyják szenvedni az anyukákat. Viszont ne félj, annyira dolgozik az endorfin, hogy repül az idő :-) Nekem hogy legyen elég erőm, cukros infúziót kötöttek be.
2012. okt. 22. 21:02
 18/21 anonim ***** válasza:

Én 3 éve szültem a lányom.

Délután 1kor kezdődtek a fájások, és másnap hajnalban 5:18-ra született meg. Azaz 16 óra volt, mire meglett (semmit nem kaptam, azt mondták, ha délig nem lesz meg, akkor megindítják, de a vége felé felgyorsult...)

2012. okt. 22. 21:42
 19/21 anonim ***** válasza:

"Csak" 13 órát vajúdtam, ráadásul úgy, hogy éjjel kezdődött az egész. Délutánra lett meg a lányom, de annyi energiát adott, hogy egész estig nem aludtam :)

Azért remélem a második hamarabb meglesz!

2012. okt. 23. 10:01
 20/21 A kérdező kommentje:

14-es válaszoló:

szerintem ez mindenkinél más,hogy mikorra lesz meg az első baba.Az én édesanyám a tesómat(első gyerek) össz-vissz 4 óra alatt hozta a világra,engem pedig(pedig én voltam a második) 8 óra alatt.Hát remélem,hogy nekem sem lesz hosszabb.

2012. okt. 23. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!